Dumoulin: “Gevraagd om versterking in de bergen” (video)
foto: WielerFlits
woensdag 21 oktober 2015 om 10:32

Dumoulin: “Gevraagd om versterking in de bergen” (video)

Een week geleden werd bekend dat Tom Dumoulin (net als ploeggenoot Warren Barguil) zijn contract bij Giant-Alpecin met liefst drie jaar verlengt. Voordat het zo ver was, had de Nederlander echter wel enkele vragen aan zijn ploeg. WielerFlits sprak hem tijdens de Ride With The Pros.

“Ik heb gezegd dat we goede afspraken moeten maken dat het voor mij niet allemaal te druk wordt”, aldus de Vuelta-revelatie. “Daarnaast heb ik aangegeven dat er gekeken moet worden naar versterking, in de bergen vooral. Onze teamspirit is een van de hoofdredenen waarom ik heb bijgetekend, maar bergop moeten we nog wel kijken of er versterking kan komen. Voor nu is het genoeg, onze ploeg is rond voor volgend jaar.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2015 11:12
Uit de tekst kan ik opmaken dat de renners in het afgelopen seizoen teveel overvraagd zijn met randzaken zoals publicitaire taken etc. Kijk maar naar het verhaal rondom Kittel. Hopelijk doen ze met deze opmerkingen iets, anders hebben ze weer een opgebrand boegbeeld welke beneden peil presteert.
21 oktober 2015 11:53
Hoezo weer? Alleen Kittel heeft een slecht seizoen gedraaid, maar of dat nou was omdat hij teveel moest doen....
21 oktober 2015 12:03
@peterwinnen: idd. En Kittel heeft na zijn inzink veel rust gehad. Heel veel. Maar daarna liet hij het nog steeds niet zien. Een keertje: in Polen. Maar verder.

Daarentegen heeft TGA een topseizoen gedraaid. Echt top!
21 oktober 2015 12:10
@peterwinnen: citaat uit interview met Kittel van de Telegraaf (20 oktober)
Waar is het misgegaan dit seizoen?
,,Mijn afgelopen winter was té extreem. Vanaf november een week teammeeting, vervolgens 12 dagen trainingskamp met iedere dag meetings. Daarop ongeplande reclameopnames voor Alpecin, thuis kerst, dan naar Spanje, teampresentatie in Berlijn, terug naar Amsterdam, een vlucht naar Adelaide voor de Tour Down Under met een enorme jetlag en een temperatuurverschil van 40 graden. Op de terugweg sponsorverplichtingen in Taiwan, terug naar Duitsland en dan weer naar Qatar.”
,,In die periode ben ik ergens ziek geworden. Dat is ook normaal als je zo’n zwaar programma hebt. Niemand kan dit aan. Dat is een belangrijke les. Ik laat me in de winter niet meer leven. In deze cruciale periode heb ik uiteindelijk zes à zeven weken niet optimaal kunnen trainen. Dat is zo’n belangrijke tijd, dat je eigenlijk het hele seizoen achter de feiten aanloopt. Er is nooit meer een kans om ergens rustig naar op te bouwen. Je sprint van de ene limiet naar de andere. Vervolgens loop je in de wedstrijden die eigenlijk te vroeg komen weer tegen de volgende teleurstelling aan. Achteraf had ik nog consequenter wedstrijden moeten overslaan.”
Ik vermoed dat @zanderl daar op wijst.
En als je de tekst leest lijkt Dumoulin ook zo iets te zeggen/ dat gezien heeft bij Kittel
21 oktober 2015 12:14
Hij wilt zich dus echt gaan richten op het grote ronde werk. Deze man heeft zoveel kwaliteiten dat hij zich in principe op elke discipline kan onderscheiden. Hij zou in de toekomst echt mee kunnen doen in de grote klassiekers maar zou ook zomaar kandidaat zijn om ooit de gele trui te pakken al acht ik die kans een stuk kleiner. En dan hoort hij nu al bij de beste tijdrijders.
21 oktober 2015 12:15
@ gardeyn: blijft raar dat je dan ineens perse weg wil. Ze hebben Kittel in zij slechte periode behoorlijk uit de wind gehouden. Een maar maanden lang. Verder kun je je afvragen wie Kittel zou zijn zonder TGA. Een onbetekenende tijdrijder?
21 oktober 2015 12:18
Dat verhaal kende ik niet @gardeijn, dank je. Kerst thuis lijkt me overigens normaal ;-) Hoort allemaal wellicht ook een beetje bij de roem. Maar dat moet natuurlijk niet uit de hand lopen
21 oktober 2015 13:14
@bert: ik reageer alleen op de vraag: hoezo alweer? Wat er precies allemaal is voorgevallen weet ik niet. Blijkbaar vindt Kittel dat hij is opgebrand door allerlei activiteiten/wedstrijden in verschillende tijdzones. Dumoulin lijkt hier te zeggen dat hij dat door goede afspraken wil voorkomen.
Misschien is het gras bij G-A toch niet zoveel groener.... Zoals hier wel eens gesteld wordt in relatie tot TLJ. Wereldkampioen stokbroden worden kan gewoon op de camping in Brabant. Dat is even wat anders dan een tussenstop in Taiwan.
21 oktober 2015 13:32
Gesink heeft ook een slechte winter gedraaid maar stond er wel tijdens de TdF. Je kan je ploeg de schuld geven, je kan ook jezelf afvragen of je alles eruit gehaald hebt. Het juiste antwoord weet ik niet trouwens.
21 oktober 2015 13:38
Lijkt toch een beetje op sterallures van Kittel, een sponsor wil nou eenmaal iets terugzien en die meetings maakt iedereen mee op zn werk, altijd goed om ff een dutje te doen.
Over zn ziekte na het midden oosten is ie nog altijd niet erg duidelijk.
21 oktober 2015 14:46
Ik begrijp best dat Dumoulin als een van de belangrijkste renners van de ploeg aandacht vraag voor een niet te druk programma, maar het hoort bij het leven als prof dat je sponsorverplichtingen hebt. Ik vind het programma van Kittel ook niet extreem zwaar. De teammeeting was begin november. Dat zijn 7 weken tot kerst. Als je daar een week teammeeting, 12 dagen trainingskamp en een paar filmdagen blijven en nog ruim 25 over. De winter is juist het moment voor dit soort activiteiten. Trainingsintensiteit is dan niet heel hoog.
21 oktober 2015 17:19
@poisrouges
Wanneer wordt er dan wel getraind? Tijdens de wedstrijden? Ik denk dat je trainingsvolume en intensieve trainingen door elkaar haalt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.