Dumoulin rijdt Ronde van Lombardije in dienst van Barguil
dinsdag 29 september 2015 om 10:53

Dumoulin rijdt Ronde van Lombardije in dienst van Barguil

Tom Dumoulin gaat zoals verwacht zondag van start in de Ronde van Lombardije. De beste Nederlander op het WK in Richmond zal in de laatste WorldTour-wedstrijd van het seizoen niet worden uitgespeeld als kopman bij Giant-Alpecin. Die eer is weggelegd voor de Fransman Warren Barguil.

“Ons doel is om met Warren in de top tien te finishen”, zegt ploegleider Christian Guiberteau in een persbericht. “Hij is erg gemotiveerd, omdat deze race een van zijn hoofddoelen is in het najaar. Natuurlijk hopen we op een verrassing, maar een een plaats in de top tien zou naar behoren zijn.”

Programma andere Nederlanders
Ook de meeste andere Nederlanders van Giant-Alpecin moeten de komende dagen aan de bak. Roy Curvers en Tom Stamsnijder rijden vanaf morgen de Tour de l’Eurométropole. Koen de Kort, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer zitten in de achtkoppige selectie voor de Sparkassen Münsterland-Giro van zaterdag. De Kort en Sinkeldam komen over precies een week ook in actie in de Mémorial Frank Vandenbroucke.

Giant-Alpecin voor de Ronde van Lombardije (4 oktober)
flag-fr Warren Barguil
flag-us Lawson Craddock
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Simon Geschke
flag-us Chad Haga
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-at Georg Preidler

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
29 september 2015 10:56
mag toch hopen op een vrije rol voor dumoulin als hij weer wk benen heeft
29 september 2015 11:01
Geen heel gekke beslissing, denk ook dat de mensen die van het WK afkomen hier in het nadeel gaan zijn. Barguil is ook prima in staat om hier een mooi resultaat te rijden en Tom zou zijn benen van mij ook wel eens relatief mogen sparen na de afgelopen weken.
29 september 2015 11:06
Coll: Zijn benen sparen voor wat? Hierna einde seizoen neem ik toch aan? Of bedoel je rust gunnen?
29 september 2015 11:06
Toch best een mooi team, barguil zou wel op laatste heuveltje alles of niets spelen en als dumoulin nog in de buurt is kan hij daarna sprinten
29 september 2015 11:11
@Duh: Dat is wellicht een betere verwoording. Dat heeft hij in elk geval verdiend.
29 september 2015 11:26
Tom Dumoulin rijd ook nog de ronde van Aboedhabie, deze koers is live te volgen op
Eurosport 2, de koers bestaat uit 4 ritten , 3 vlak ( maar de wind kan hier enorm zijn),
En de 3 rit staat geboekt als " klim" , maar hier speelt de wind ook een rol.
Dat Tom niet uitgespeeld in de Lombardije vind ik jammer, zeker dat hier nog
veel punten te scoren zijn voor world tour klassement.
Maar ja in wereldkampioenschap had men Dumoulin niet verwacht ,maar met een beetje geluk
had hij hier een medaille kunnen pakken.
Tom Dumoulin kan met een mooi gevoel de winter in, maar vooral dan eerst genieten van
een welverdiende vakantie met zijn vriendin, die ook een zwaar seizoen heeft gehad, met
de downs van Tom , het is ook voor haar verdiend
29 september 2015 11:31
Nou, als je ambitie top 10 is kan je toch ook Dumoulin als kopman uitspelen me dunkt. Niets mis met twee speerpunten, zeker als er zo weinig druk op ligt als "een plaats in de top 10 zou naar behoren zijn".
29 september 2015 11:42
Het is wel tekenend voor de rustige, lange-termijn benadering van de ploeg. Als dit al heel lang het doel van Barguil is, dan is hij hier kopman. Ze laten zich niet sturen door de feestvreugde rond Tom, maar stellen hun eigen doelen.

Overigens lijkt het me niet dat Dumoulin vooral water moet gaan halen...
29 september 2015 11:47
@LyndaLid,
Als Barguil zich hier specifiek op heeft voorbereid dan lijkt het mij ten opzichte van die jongen gewoon netjes om i.i.g. naar buiten toe te communiceren dat hij de kopman is.

Ik mag aannemen dat Dumoulin hier als schaduwkopman wordt uitgespeeld. Echter gezien het de vraag is hoe goed Dumoulin nog is, na eerst de Vuelta en vervolgens de reis heen en weer naar Amerika, lijkt het mij terecht dat ook intern de tactiek van de ploeg op Barguil wordt afgestemd.
29 september 2015 11:57
Barguil krijgt de knechten mee, die Tom in de Vuelta graag erbij had gehad ;)
29 september 2015 11:58
De finale lijkt me wat te zwaar voor Dumoulin, dus op zich logisch. Maar om Barguil kopman te maken? Die heeft nog nooit een finale gereden van zo'n zware koers.
29 september 2015 12:04
In de geest van wat ouderwets nationalistisch volksverzet (GEEN AZC IN ENSCHEDE - en dat soort grapjes).

Zouden ze Dumoulin niet beter eens wat rust gunnen in plaats van hem op te laten draven voor een kopman à la Barguil, die (1) nog maar aan moet tonen een dergelijke luxe-knecht waardig te zijn en (2) zelf te beroerd was Dumoulin te gangmaken op de Rettenbach Ferner?
29 september 2015 12:08
Dumoulin is een perfecte renner voor Ronde van Lombardije, ik kan geen reden verzinnen waarom hij dit parcours niet aankan, die man kan elk parcours aan, heel simpel. Hij heeft echt wel een schaduwkopman functie gezien alle knechten die meegaan, die kunnen allemaal heel behoorlijk heuvelop namelijk. Komt goed, Tom eindigt voor Warren. Kijk naar afgelopen zondag wat hij nog overhad na bijna 270 km koers, hij werd nog bijna 2e ook. Nee, die wil nog 1 keer flink uitpakken dit seizoen om zo lekker de winter in te gaan, komt goed!
En ik mag hopen dat heel TLJ voor Gesink zich uit de naad rijdt, die man is in vorm en wil ook knallen zondag, Kelderman als schaduwkopman, wordt weer ouderwets genieten zondag! Mollema er ook nog bij, mooi, mooi, mooi.
29 september 2015 12:12
Dumoulin mag momenteel toch een stuk hoger ingeschat worden dan Barguil lijkt me. Leuk voor de Fransman dat het persbericht nog stampt uit de tijd dat hij zijn hoofddoel voor het najaar bepaalde, maar in de praktijk zal Dumoulin echt niet in dienst moeten rijden van hem.
29 september 2015 12:20
Wellens gaat hier uitpakken.die heeft beestig getraind en geen jetlag..nog uitleg bij ? Nibali verwacht ik wel vooraan
29 september 2015 12:43
Tom heeft nog maar 59 wedstrijddagen, dus dat gedoe dat hij nu toch echt wel rust moet pakken lijkt me een beetje overdreven.
29 september 2015 12:46
laurens0605 - 29 september 2015 om 12:20
Is te hopen voor Wellens, anders zal de hoon niet mals zijn na zijn afzegging voor het WK.
29 september 2015 12:46
@Albertooo
Tom kan dit parcours prima aan. Sterker, hij kan zowat elk parcours aan.
29 september 2015 12:52
@col
Zoals ll al zei gister, Tom is de enige muurspecialist in nederland, dat Christian Barquil naar voren schuift, daar is ie id de koers niks bij gebaat, goed voor de pr.
29 september 2015 13:02
@Koel
Wellens heeft niet afgezegd voor het WK, hij stond zelfs niet in de voorselectie, net als Bakelants, Roelandts, Hermans en Debusschere.
29 september 2015 13:04
@Coldeportes
Lombardia gaat dit jaar normaal voor de pure klimmers zijn. Dat is Tom niet.
29 september 2015 13:28
Prima dat Dumoulin voor Barguil gaat rijden, Warren zal de komende jaren namelijk ook voor Tom aan de bak moeten. (en aangezien de kans klein is dat Barguil hier zijn kopmanschap waarmaakt is zal de hiërarchie in de toekomst alleen maar duidelijker worden)
29 september 2015 13:31
Lombardia voor pure klimmers, doen ze de poggio ed mortirolo?
29 september 2015 13:32
enige muurspecialist? Mollema en slagter hebben zich daar toch ook wel bewezen
29 september 2015 13:34
@ Wheely, beetje zonde om de huidige vorm van Dumoulin niet te benutten in zo'n mooie klassieker, als dat alleen zou zijn om Warren tevreden te houden en hiërarchie voor de toekomst af te dwingen. Zonde als Dumoulin hier voor Barguil gaat rijden. Ik zie het dan ook niet gebeuren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.