maandag 26 februari 2018 om 08:23

Dylan Groenewegen: “Klassieker winnen is een nieuwe stap”

De eerste overwinning van Dylan Groenewegen in een semi-klassieker is een feit. De sprinter van LottoNL-Jumbo was overduidelijk de snelste in de massasprint van Kuurne-Brussel-Kuurne. “Kuurne winnen is gewoon heel mooi”, glundert hij na afloop tegenover de camera van WielerFlits. “Het is een klassieker. Voor mezelf zet ik hier een mooie volgende stap.”

[poll id=”736″]

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2018 21:49
Haha typisch Nederlands! Eerst een hoop scepsis om dan bij een niet onlogische uitslag te hard van stapel te lopen
25 februari 2018 21:52
Die eerste week van de Tour moet hem ook wel liggen.
25 februari 2018 21:55
MSR zie ik hem niet meedoen als mannen als Sagan, Kwiatkowski, GvA, Allaphillipe door gaan trekken dan zie ik hem niet overleven. RvV zie ik hem in de volgende jaren we meedoen als koersverloop mee zit en dan in de sprint toe kan slaan. Maar zijn genoeg andere wedstrijden in voorjaar waar hij zich op kan richten; KBK, DDV, GW, SP zijn ook mooie wedstrijden om op je cv te hebben staan.
25 februari 2018 22:00
RVV is toch ook niet meer dan een opwarmertje van PR?
25 februari 2018 22:01
Sorry hoor, maar we lopen echt weer veel te hard van stapel met zijn allen. Vlaanderen en Sanremo?! Kom op, hij zit vandaag toch ook niet met de sterke mannen mee? Ja, als het in Vlaanderen een massasprint wordt met 80 man heeft ie een kans. Het is tenslotte één van de allersnelsten in het peloton geworden. Maar volgens mijn beetje wielerverstand is die kans best klein.

Sanremo rijdt ie dacht ik niet eens? Zie hem ook echt niet met de goeden de Poggio over gaan. Zelfs Greipel is dat nooit gelukt, en die kan op zich al beter een bergje over, en reed ook al wel aardig mee in Vlaanderen en Roubaix.

Roubaix lijkt me de grootste kans op een leuke notering, maar dan uit de sprint van een eerste (of waarschijnlijk) tweede achtervolgende groep. Voor een hele mooie 15e plaats ofzo, wat bij een tweede deelname super zou zijn.

Ik zie mensen hem kansen toedichten in Gent - Wevelgem... Die wedstrijd niet echt gekeken afgelopen jaren? Daar is de kans op een massasprint hartstikke klein, en Groenewegen is danwel super rap, hij heeft echt nog niet bewezen daar met een eerste of tweede groep over de Kemmel te kunnen. Zijn ploeg heeft bovendien niet de kracht laten zien, die mij doet denken dat zij het daarna dan wel weer even allemaal dichtrijden... Nee, Dwars door Vlaanderen lijkt me een hele mooie volgende focus! Met daarna Scheldeprijs en Roubaix. Al laat ik me door dit soort topgasten graag verrassen natuurlijk.

Oh, en een paar etappes in grote ronden winnen lijkt me ook wel een leuke volgende stap. Die Champs-Elysees overwinning was natuurlijk prachtig, maar herhaal zoiets eerst maar eens. Daar heb ik overigens wel het volste vertrouwen in, dit is op dit moment met Viviani gewoon de rapste man ter wereld. Maar die klassiekers? Even rustig nou.
25 februari 2018 22:25
In het commentaar vandaag zei Wuyts of De Cauwer al dat Groenewegen zomaar dit jaar in iedere etappekoers wel een ritje kan meepikken. Hopelijk komt dit al in Parijs-Nice!
25 februari 2018 22:35
@lyndalid in de tijd die je besteed hebt aan je betoog had je ook het filmpje kunnen kijken en hoor je hem zeggen dat hij msr wel rijdt.
25 februari 2018 23:13
Hem geen kans toedichten in Sanremo omdat Greipel nooit fatsoenlijk over de Poggio is geraakt is natuurlijk wel vreemd als types als Cavendish en Cipollini die wedstrijd hebben gewonnen. Ik zeg niet dat het hem dit jaar lukt, maar ik zou zeker in de toekomst rekening met hem houden.
25 februari 2018 23:35
Een constante is, hem een beetje te onderschatten. Zou ik niet doen;-)
26 februari 2018 00:07
Hij rijd geen MSR & RVV.. waar Dylan rijd, rijd hij om te winnen.. Roubaix winnen?? Dan moet alles meezitten en moet hij durven koersen.. vandaag was wachten wachten.. ik heb geen idee hoe hij de heuvels heeft verteerd omdat ik Leezer en Tankink helemaal niet heb gezien.. hebben zij vroeg werk gedaan??
26 februari 2018 10:01
Ha Ha denk die wieltjes plakker dat hij een klassieker gaat winnen door 100 meter op kop te sprinten .
Van zijn lang zal ze leven niet,daar komt meer bij kijken dan achteraan mee fietsen
26 februari 2018 10:16
Het is niet omdat sommige pure krachtsprinters zoals Greipel, Kristoff of Degenkolb (en vroeger Hushovd en uiteraard Boonen, Zabel ook geregeld) ver kunnen geraken in Roubaix, dat alle sprinters dat kunnen. De mannen met de hoge beenfrequentie stellen daar doorgaans veel minder voor.

En San Remo.... bij Cav kan ik er niets over zeggen, maar Cipollini is alleen maar de Poggio over geraakt door aan de broek van ploegmaats te gaan hangen.

Het lijkt me véél waarschijnlijker dat Groenewegen ooit een rit of 4 in een grote ronde wint dan dat hij ook maar in de buurt van een monument komt.
26 februari 2018 10:20
@LyndaLid (e.a.)

Wat ik in een eerder topic op Sooike zei nu ook voor jou: er zijn wel gekkere dingen gebeurd dan dat een winnaar van Kuurne en/of de Champs ook eens wint in MSR of G-W. Zelfs Cav en Cipo is dat gelukt.

Opschrijven als favoriet is voorbarig. Afschrijven voor de toekomst ook.
26 februari 2018 10:26
Afschrijven voor de toekomst doet Sooike misschien, maar ik zeker niet. Ik heb het over dit jaar... Wat hebben we eraan om een poll te doen of Groenewegen óóit kans maakt in die koersen?
26 februari 2018 10:41
Ajoh, als je dan toch tot op de letter wil kijken. Zijn we echt met z'n ALLEN voorbarig? Staat er echt 100% eens? Je leest iets, scheert iedereen over een kam, en probeert vervolgens je eigen discussie te winnen.
Wat betreft dit jaar zeg je overigens niet zoveel geks, dus daar zijn we het wel eens.
26 februari 2018 10:44
@Hengacity1,
Voor de uitzending begon schijnt o.a. TLJ op kop van het peloton te hebben gereden. Ik weet alleen niet welke renners dat waren.

In de aanloop naar de Kwaremont (toen nog alles bij elkaar zat) was er een valpartij met o.a. Boy van Poppel waardoor een groot deel van het peloton werd opgehouden.

Ik weet niet of Groenewegen voor of achter de breuk zat, maar na de Kwaremont zat hij i.i.g. in het 2de peloton. Daarna is er alleen maar achtervolgt. Wachten was daardoor ook meteen de enige optie. Daardoor hebben we helaas ook niet echt kunnen zien hoe goed hij die heuveltjes overgaat.

Als je echter naar zijn sprint kijkt mag je toch wel vaststellen dat hij de dag (inclusief heuveltjes) goed heeft verteerd. Voordat er over de RvV wordt begonnen lijkt het mij toch essentieel om eerst maar eens te zien of hij op de klimmetjes enigszins in de buurt van de toppers kan blijven. Ik verwacht echter dat dat nog niet het geval gaat zijn. Op basis daarvan denk ik dus ook dat hij nog niet klaar is voor RvV of MSR.
26 februari 2018 11:11
Ik denk dat we Groenewegen moeten vergelijken met Kittel. Die zal nooit een P-N of RvV. winnen. Maar een koers als gisteren, Veenendaal-Veenenedaal, Scheldeprijs, Brussels Cycling Classic, Parijs-Tours zijn ideaal voor hem. Hij behoort nu toch wel echt tot de snelste sprinters op dit moment. Super dat we nu ook weer meedoen met de sprint-etappes in de grote rondes. Allicht dat we hierdoor weer wat meer etappezeges gaan halen. En wie weet zet hij over een paar jaar nog een stap en is hij toch meer dan een Kittel. Maar Kuurne Brussel Kuurne is nog geen Milaan-San Remo of RvV
26 februari 2018 11:21
Heeft Kittel dan wel eens zo'n koers als Kuurne gewonnen, of een goede finale in een koers als Dwars door Vlaanderen gereden? Kuurne past niet in een rijtje met Sanremo en Vlaanderen, maar dat geldt net zo min voor een rijtje met Veenendaal en Scheldeprijs.
26 februari 2018 11:29
GP Fourmies, diverse malen de scheldeprijs. Min of meer een beetje vergelijkbaar toch.
Kuurne Brusel Kuurne is meestal een sprinters gebeuren. Dus dat zou Kittel toch ook moeten kunnen in goede doen.
26 februari 2018 11:33
Volgens mij is groenewegen nu al de snelste van het peloton. Voor de rest vind ik hem redelijk beperkt alhoewel ik hem mss al wat meer renner vind dan kittel. Gisteren zat natuurlijk alles mee voor hem. Er werd passief gekoerst, geen sagan om koers open te breken,een vlak einde,...Had liever colbrelli of demare zien winnen dat had mooier geweest. Msr en de ronde lol nee.
En kbk is geen klassieker mr groenewegen. Een veredelde sprinter semi klassieker ja dat wel.
26 februari 2018 11:56
Scheldeprijs is wezenlijk een andere koers, daar zit geen Vlaamse helling in. Scheldeprijs is een koers voor sprinters, Kuurne is een koers die regelmatig toch nog op een sprint voor de sterke sprinters uitdraait.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.