Dylan Teuns (3e): “Dit is zeer goed voor het vertrouwen”
foto: Cor Vos
vrijdag 7 februari 2020 om 10:50

Dylan Teuns (3e): “Dit is zeer goed voor het vertrouwen”

Dylan Teuns wist gisteren in het spoor van winnaar Tadej Pogačar en Alejandro Valverde als derde te finishen in de Ronde van Valencia. De renner van Bahrain McLaren dacht zelfs even aan de ritzege op de Radar de Cullera. “Maar Pogačar was duidelijk de beste”, zo stelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

Teuns zat in het wiel van Valverde, toen de Spaanse kampioen zijn sprint begon op enkele honderden meters van de streep. De renner van Movistar werd echter nog voorbijgesneld door Pogačar, die de ritzege en de leiderstrui wist te veroveren. Teuns werd in het spoor van beide kemphanen derde.

“Dit is voor het vertrouwen zeer goed. Het bewijst dat de conditie prima in orde is. En er is zeker nog progressie mogelijk. Ik rook de ritzege, aangezien ik Valverde goed wist te volgen. Ik dacht nog uit zijn wiel te komen, maar ik moest een klein gaatje laten in de laatste bocht en toen kwam Pogačar nog sterk opzetten.”

Teuns stijgt in het klassement naar de vijfde plaats. De 27-jarige renner staat in dezelfde tijd als leider Pogačar, maar aankomende zaterdag zullen er ongetwijfeld verschillen ontstaan tussen de klassementsrenners. Dan is de finishstreep namelijk getrokken op een vijf kilometer lange beklimming aan ruim 11%.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.