Dylan Teuns zet kroon op Arctic Race of Norway met rit- en eindzege
foto: ASO
zondag 13 augustus 2017 om 18:03

Dylan Teuns zet kroon op Arctic Race of Norway met rit- en eindzege

Dylan Teuns is on fire. De Belgische coureur van BMC heeft (solo) de laatste etappe én het eindklassement van de Arctic Race of Norway op zijn naam geschreven. Na de Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen is het voor Teuns zijn derde eindzege in korte tijd.

Zeven renners maakten het tot de vlucht van de dag: Bernard Eisel, Tony Hurel, Kenny Molly, Dimitri Claeys, Ludvik Holstad, Pavel Brutt en Jon Soeveras Breivold. Bergkoning Eisel zat niet voor het eerst mee; hij stelde vanuit de aanval zijn trui veilig en mocht zo na afloop 500 kilo zalm in ontvangst nemen.

Uiteindelijk bleef Claeys het langst over op kop. Twintig kilometer van het einde werd hij ingerekend door een zestal. Chetout, Grellier, Grivko en Bystrøm bleven over op het einde. Op de laatste klim van de dag, met de top op drie kilometer van het einde, plaatste klassementsleider Teuns een stevige demarrage waar niemand een reactie op had.

De drager van de blauwe trui soleerde in Tromsø soeverein naar zijn tweede etappezege van deze rittenkoers. Het is alweer de achtste zege voor Teuns in drie weken tijd. Tot 24 juli had de jonge Belg nog geen profoverwinning op zijn palmares staan. In het eindklassement eindigde Michel Kreder (Aqua Blue Sport) knap als derde.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2017 23:42
@pedalo

Lees je Es in man, dit is een wielerforum.
14 augustus 2017 00:00
Pedalo eerlijk, wat vond jij van Gilberts geblondeerde coupe? Ik vond het toen wel iets hebben, maar nu huiver ik bij de gedachte alleen al. Zijn huidige looks vind ik weinig gedurfd, maar toch stijlvol. Ok, hij heeft geen perfecte huid, maar dat creëert een beetje een ruw imago en dat straalt wel iets uit, vind ik. Ik hoop nog steeds dat hij eens voor een combinatie van zijn huidige coupe en blonde extensions kiest, en dat hij overstapt naar Canondale. Dat lichtgroen moet hem echt goed staan.
14 augustus 2017 03:18
Gaan we er echt in elk topic over Teuns een rondje verdacht maken van maken? Hij klopt hier wel Jensen en Kreder. Waren dezelfde mensen hier even kritisch toen Dumoulin Quintana, Pinot en Nibali klopte?
14 augustus 2017 06:57
De ervaringen van vroeger leerde dat wanneer iemand OUTSTANDING presteerde dit verdacht bleek te zijn. Kennelijk moeten we eens van die gedachte af......
14 augustus 2017 09:00
De insinuaties op doping slaan nergens op. Check de slechte tegenstand in dit rondje, en hij heeft bovendien al eerder goede uitslagen gereden in de heuvels.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.