Edvald Boasson Hagen tekent bij MTN-Qhubeka
woensdag 27 augustus 2014 om 13:00

Edvald Boasson Hagen tekent bij MTN-Qhubeka

foto: Sirotti

Edvald Boasson Hagen heeft een tweejarig contract bij het Zuid-Afrikaanse Team MTN-Qhubeka ondertekend. Dat nieuws bracht de 27-jarige Noor volgens TV2.no zelf naar buiten. Boasson Hagen komt over van Team Sky.

Het was al langer bekend dat Boasson Hagen Team Sky zou verlaten. De Tinkoff-Saxo-formatie van Oleg Tinkov werd lange tijd als de grootste kanshebber om hem binnen te halen gezien, tot de manager van de Noor gisteren zelf een einde aan die geruchten maakte.

Carrière
Boasson Hagen geldt al sinds zijn profdebuut in 2008 bij Team Columbia als een groot talent. Hij wist meteen te scoren in het Criterium International, de Eneco Tour en de Tour of Britain. Ook een jaar later oogde de Noor sterk, door Gent-Wevelgem en het eindklassement in de Eneco Tour aan zijn palmares toe te voegen.

Begin 2010 vond Boasson Hagen het tijd voor een overstap naar Sky. Aanvankelijk vond hij goed zijn draai, met een nieuwe eindzege in de Eneco Tour, een overwinning in de Vattenfall Cyclassics en twee Tourritten in 2011. Vorig jaar moest hij het echter met veel minder doen, en dit seizoen staat Hagen zelfs nog droog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.