Eerste avond Zesdaagse van Gent stilgelegd vanwege zware val
Thijssen (rechts) eerder op de avond met Moreno de Pauw - foto: Cor Vos
woensdag 13 november 2019 om 08:02

Eerste avond Zesdaagse van Gent stilgelegd vanwege zware val

De openingsavond van de Zesdaagse van Gent is vroegtijdig beëindigd. De jonge Belg Gerben Thijssen kwam dinsdagavond zwaar ten val tijdens de supersprint na een botsing met de Deen Oliver Wulff.

Thijssen werd een kwartier lang verzorgd op de piste. Nadat hij (bij bewustzijn) naar het ziekenhuis werd overgebracht, besloot de organisatie op verzoek van andere renners om de verdere onderdelen af te lasten. De 21-jarige Thijssen komt op de weg uit voor Lotto Soudal. Teambaas John Lelangue heeft inmiddels aan Het Laatste Nieuws bevestigd dat Thijssen enkele ribben en een sleutelbeen heeft gebroken.

Eerder op de avond kwam ook Mark Cavendish al ten val. Na zijn val tijdens de tijdrit, kwam hij de rest van de avond niet meer in actie. Zijn koppelgenoot Iljo Keisse reed de rest van de avond met Jonas Rickaert, die koppelgenoot Roy Pieters ziek zag afhaken. Vanavond probeert Cavendish het opnieuw.

Update 09:00
Zijn team Lotto Soudal heeft aan Sporza laten weten dat Thijssen op de intensive care verblijft. Zijn toestand is stabiel, maar er zijn drie kleine hersenbloedingen vastgesteld. “Vandaag en de komende dagen zijn cruciaal om te zien in welke richting zijn toestand evolueert”, klinkt het.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.