Ronde van Turkije zondag toch van start: Konya gaststad van openingsetappe

zaterdag 10 april 2021 om 17:15
Ronde van Turkije zondag toch van start: Konya gaststad van openingsetappe

foto: ABLOC CT

Update

Normaal gesproken begint morgen de Ronde van Turkije, maar het is nog ongewis of de eerste twee etappes wel kunnen doorgaan. In de regio’s Cappadocië en Konya sneeuwt het namelijk. Naar verwachting houdt de sneeuwval de komende dagen aan.

Op social media delen renners en ploegen beelden van de witte wereld. “Leuk deze sneeuwstage. We hebben dus de keuze uit de Trophée Andros (Frans kampioenschap van ijsraces, red.) of een biatlonsessie met Martin Fourcade of Émilien Jacquelin”, grapte Pierre Rolland. Israel Start-Up Nation zette foto’s van besneeuwde ploegauto’s online. “We bevinden ons letterlijk in het midden van een sneeuwstorm.”

Mogelijk volgt vanmiddag meer duidelijkheid over het doorgaan van de eerste twee etappes op een ploegleidersmeeting. Later in de ronde trekt het peloton meer naar de kust, waar beter weer wordt verwacht.

Rentree Fabio Jakobsen
De Ronde van Turkije begint morgen met een bergetappe in Cappadocië, op 1000 meter hoogte. Een dag later staat rond Konya opnieuw een rit op hoogte gepland. Pas op de derde dag trekt de achtdaagse ronde naar zeeniveau, als de finish in Alanya is. In deze ronde keert Fabio Jakobsen terug in het peloton, exact 250 dagen na zijn zware val in de Ronde van Polen. Met Israel Start-Up Nation, Deceuninck-Quick-Step en Astana-Premier Tech staan er drie WorldTeams aan het vertrek. (10 april, 12u11)


Update – Eerste etappe afgelast

De eerste etappe van Nevşehir naar Ürgüp, die morgen zou worden verreden, is als gevolg van de hevige sneeuwval afgelast. Dat meldde de organisatie op social media. Door de neerslag van de afgelopen twee dagen, ligt er een dik pak sneeuw in de regio. Vooralsnog gaat de ronde nu pas maandag van start, met een rit-in-lijn rond Konya. (10 april, 12u30)


Update – Ronde van Turkije denkt aan alternatief voor openingsetappe

Mogelijk wordt er morgen toch gekoerst in de Ronde van Turkije. De organisatie opperde het idee om de laatste zestig kilometer van de tweede etappe te rijden, de noordelijke lus van de rit rond Konya – afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarom vertrekken de ploegen nu al richting die stad. Maandag wordt dan de tweede etappe op het oorspronkelijke parcours verreden. (10 april, 14u00)


Update -Ronde van Turkije zondag toch van start: Konya gaststad van openingsetappe

De Ronde van Turkije gaat zondag toch van start. De organisatie van de Turkse wedstrijd heeft op social media bevestigd dat in Konya, ook gaststad van de tweede etappe, een alternatief is gevonden voor de afgelaste eerste etappe naar Ürgüp. In de eerste etappe rijden de renners de noordelijke lus van de tweede etappe een dag later. (10 april, 17u15)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.