Eli Iserbyt geeft op tijdens BK: “Verloor de motivatie”

zondag 10 januari 2021 om 18:50
Eli Iserbyt geeft op tijdens BK: “Verloor de motivatie”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt vinden we niet terug in de uitslag van het Belgisch kampioenschap veldrijden in Meulebeke. De Europees kampioen, die ondanks een elleboogblessure kon starten, kende een slechte start en gaf uiteindelijk op. “Ik verzeilde in de achtergrond. Dat is niet mijn positie en ik verloor de motivatie”, vertelt hij.

“Ik was niet super weg. Dan ben ik opgehouden en haakten de fietsen van Michael (Vanthourenhout, red.) en mij in elkaar. Dat heeft even geduurd. Ik zag daarna wel dat Michael heel goed was. Ik daarentegen niet, mijn vorm was er niet”, aldus Iserbyt na afloop. “Ik zat heel ver, in het zand lukte het niet en ik schoof niet op… En mijn conditie is niet goed genoeg om mee te doen. Als je op die plek zit, moet je honderd procent zijn om weer op te schuiven. Dat was ik niet.”

Het was dus niet de dag van de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Door de blessure was mijn voorbereiding niet zoals verwacht, en ik train ook al op hoog niveau vanaf oktober”, geeft hij aan. “Misschien heeft het ook daar iets mee te maken. Dat het een combinatie van beide is. Ik ben zwaar ontgoocheld, want ik had dit BK in eigen provincie aangestipt. Dat is jammer. Nu moet ik even herbronnen en mijn conditie weer aanscherpen richting het WK, en wat nog komt. Ik ga daarvoor op stage naar Spanje. De cross van Mol rijd ik niet.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dion Morskieft 10 januari 2021 om 21:08

Komt mentaal toch een heel stuk tekort.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair