Eli Iserbyt maakt wederom indruk in Gavere, Hermans verliest leiding
foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2019 om 16:02

Eli Iserbyt maakt wederom indruk in Gavere, Hermans verliest leiding

Eli Iserbyt heeft de Superprestigecross van Gavere gedomineerd. De 22-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal won afgetekend de derde manche van dit regelmatigheidsklassement voor de Nederlander Lars van der Haar en Laurens Sweeck.

Gavere, een van de absolute klassiekers in de cross, lag er vandaag atypisch bij: geen spatje modder, goed berijdbare paden en een hoge snelheid bergop. Dat maakte het parcours meteen een pak explosiever, en dat zinde Lars van der Haar wel. In een ver verleden kickte de Nederlander op zulke korte hellinkjes en bij momenten leken we de Van der Haar van toen terug te zien. Telenet-Baloise bezette met ook Quinten Hermans en Corné van Kessel eigenlijk de volledige openingsronde. Alleen kopman Toon Aerts was achtergebleven in het gedrum.

Gelukkig voor Aerts was ook zijn grote uitdager en man van het moment Eli Iserbyt slecht weg. Samen konden ze rustig timmeren aan de weg naar voren, want voorin hielden de jongens van Telenet-Baloise hun inspanning niet lang vol. In ronde twee was het plots al Pauwels Sauzen-Bingoal wat de klok sloeg. Iserbyt snelde in zijn gekende explosieve stijl naar voren en bracht ploegmaats Michael Vanthourenhout en Daan Soete mee in zijn spoor. Ook Belgisch kampioen Toon Aerts was attent, waardoor we een sterk viertal aan de leiding kregen.

foto: Cor Vos

Na een eerste aanval van Aerts liepen de verschillen iets hoger op. Soete moest de rol lossen en ook de rest kreeg in een klap een twintigtal seconden aangesmeerd. Toch waren we niet vertrokken voor een lange en spannende driestrijd. Net voor het half uur ging Aerts pijnlijk onderuit in een gladde bocht, waardoor Iserbyt plots vrij spel kreeg. Aerts moest een tiental seconden prijsgeven en kwam nadien eigenlijk nooit nog in zijn ritme.

Iserbyt daarentegen, die was duidelijk weer in zijn dagje. Ronde na ronde ging hij op de lange klim richting Kasteel Grenier van onder tot boven op de pedalen staan en bleef hij ook uitermate scherpe rondetijden neerzetten. De West-Vlaming gaf de rest gewoon geen enkele kans en bouwde zijn voorsprong aan het einde zelfs uit richting de minuut. Het moge duidelijk zijn dat ook vandaag weer de sterkste met de overwinning is gaan lopen.

Daarachter kregen Vanthourenhout en Aerts, de eerste uitdagers van Iserbyt, het steeds lastiger. Wel zagen we dat snelle starters Lars van der Haar en Laurens Sweeck hun tweede adem terugvonden en ook Tom Pidcock vanuit de achtergrond steeds meer terrein kon goedmaken. Van der Haar strandde uiteindelijk op de dichtste ereplaats, op driekwart minuut van Iserbyt. Sweeck werd derde, Pidcock vierde. Met een achtste plaats verloor Quinten Hermans zijn leidersplaats in de Superprestige aan Van der Haar.

foto: Cor Vos

Superprestige veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 3: Gavere

1. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal)
2. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Baloise Lions)
3. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal)
4. flag-gb Tom Pidcock (Trinity Racing)
5. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal)
6. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions)
7. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Baloise Lions)
8. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Baloise Lions)
9. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Bingoal)
10. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.