Elia Viviani neemt na Tour de France besluit over sportieve toekomst
Elia Viviani - foto: Cor Vos
woensdag 19 juni 2019 om 08:42

Elia Viviani neemt na Tour de France besluit over sportieve toekomst

Elia Viviani staat in de belangstelling van meerdere ploegen, maar ook een  langer verblijf bij zijn huidige werkgever, Deceuninck-Quick Step, is niet uitgesloten. In gesprek met Het Nieuwsblad laat de snelle Italiaan in ieder geval weten nog geen beslissing over zijn toekomst te willen nemen. “Met de vorm die ik nu heb, ga ik eerst de Tour afwachten.”

Nibali, Degenkolb, Landa; het zijn maar enkele namen die dit transferseizoen veelvuldig rondzingen. Een van de andere namen is Elia Viviani. De man die gisteren in de Ronde van Zwitserland een einde maakte aan zijn periode van droogte werd al in verband gebracht met UAE Emirates en BORA-hansgrohe. Eerder deze week wisten wij al te melden dat hij met name op weg lijkt te zijn naar Cofidis, maar ook een nieuwe verbintenis bij de formatie van Patrick Lefevere behoort tot de mogelijkheden.

Lefevere liet eerder al weten zeker te willen onderhandelen met Viviani, maar niet tot elke prijs. “Met Jakobsen en Hodeg heb ik nog twee snelle sprinters die elk jaar stappen zetten”, liet hij optekenen in de Belgische krant.

Vandaag zou er een gesprek moeten plaatsvinden tussen de twee, maar de 30-jarige sprinter liet alvast weten dat hij zichzelf nog even de tijd gunt om een besluit te nemen over zijn toekomst: “Met de vorm die ik nu heb, ga ik eerst de Tour afwachten. Maar ik voel mij goed in deze ploeg en wil best blijven. Ik hoop dat we elkaar ergens in het midden kunnen ontmoeten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.