Emiel Verstrynge klopt Jente Michels op spannend BK veldrijden voor beloften
foto: Cor Vos
zondag 9 januari 2022 om 14:36

Emiel Verstrynge klopt Jente Michels op spannend BK veldrijden voor beloften

Emiel Verstrynge heeft in Middelkerke de Belgische titel bij de beloften op zijn naam geschreven. Hij wist in de slotronde van het BK af te rekenen met Jente Michels.

De topstart was voor Emiel Verstrynge, die direct een gaatje sloeg met Thibau Nys en co. Maar een flinke koprol bij de strandopgang zorgde ervoor dat de concurrentie weer dichterbij kwam. Jente Michels zette de achtervolging in met Joran Wyseure, terwijl man-in-vorm Nys niet kon volgen.

Aan het einde van de tweede ronde kwamen Michels en Wyseure aansluiten bij Verstrynge. Zij hadden een flinke voorsprong op de achtervolgende groep. Alpecin-Fenix-talent Michels nam vervolgens het initiatief en die tempoversnelling kon alleen Tormans-Circus-jongeling Verstrynge volgen. Wyseure, ploegmaat van Verstrynge, moest lossen en kwam eenzaam op de derde plaats te peddelen.

Het was niet de dag van Nys junior, die rondenlang op de zevende plaats koerste en in de slotfase ook nog zwaar ten val kwam tegen het hekwerk. Hij moest daardoor geblesseerd opgeven en werd afgevoerd door de hulpdiensten.

Aan kop van de wedstrijd was het een tactisch steekspel begonnen. Verstrynge liet het kopwerk aan Michels, die op zijn beurt niet wilde dat Wyseure zou terugkeren uit de achtergrond. Daar slaagde Michels in, maar het kostte hem wel krachten. Op de laatste strandpassage koos Verstrynge zijn moment uit. Hij trok ten aanval en zette Michels op een niet meer te overbruggen achterstand.

BK veldrijden 2022 in Middelkerke
Uitslag beloften mannen

flag-nr1 flag-be Emiel Verstrynge
flag-nr2 flag-be Jente Michels
flag-nr3 flag-be Joran Wyseure

Dit bericht wordt aangevuld.

Geef een reactie