Emilien Jannière sprint naar zege in Boucles de la Mayenne na door valpartij ontsierde sprint
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 24 mei 2024 om 16:12

Emilien Jannière sprint naar zege in Boucles de la Mayenne na door valpartij ontsierde sprint

Emilien Jannière heeft de eerste rit in lijn van de Boucles de la Mayenne gewonnen. De Franse renner van TotalEnergies klopte Paul Penhoët en Axel Zingle in Ernée. De sprint werd ontsierd door een grote valpartij.

Na de proloog van donderdag, die gewonnen werd door Benoît Cosnefroy, was het vrijdag tijd voor de eerste rit in lijn in de Boucles de la Mayenne. Er stond een heuvelachtige etappe van 167,5 kilometer op het programma, waarin verschillende scenario’s mogelijk waren.

De eerste etappe inspireerde alvast vier renners om het hazenpad te kiezen. Petr Keleman (Tudor), David Martin (Polti Kometa), Jérémy Leveau (Van Rysel-Roubaix) en Antoine Hue (CIC U Nantes Atlantique) waren de aanvallers van dienst. In de finale moest Martin als eerste afhaken, de drie anderen gaven niet op. Onder leiding van een sterke Keleman hielden de drie zeer lang stand. Op tien kilometer van de streep hadden ze nog steeds een goede 40 seconden voorsprong.

Jannière sprint naar zege
In de laatste kilometers had het peloton echter nog een extra versnelling in de benen, waardoor de drie toch nog gegrepen werden. Dat gebeurde wel zeer laat, wat leidde tot een chaotische sprint. Dat werd nog eens versterkt door een zware valpartij in de laatste 500 meter, bijzonder veel renners gingen tegen de grond.

Emilien Jannière overleefde de slotfase en sprintte naar de zege. Paul Penhoët en Axel Zingle legden beslag op plek twee en drie. Milan Menten (vijfde) en Marijn van den Berg (achtste) zorgden nog voor Belgische en Nederlandse inbreng in de top-10. Benoît Cosnefroy blijft leider in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.