Enric Mas: “Ik wil de Tour winnen”
foto: Cor Vos
woensdag 16 januari 2019 om 20:12

Enric Mas: “Ik wil de Tour winnen”

Enric Mas liet al eerder doorschemeren graag de Tour de France te rijden dit seizoen, maar nu klinkt hij nog stelliger. “Ik wil er winnen”, draait de Spanjaard van Deceuninck-Quick Step niet om de hete brei heen. “Ik ga erheen om de koers te leren kennen. Ik ben er nog nooit geweest, dus laten we eens kijken wat er gebeurt.”

Nadat hij afgelopen jaar op jonge leeftijd naar het podium reed van de Vuelta a España, zijn de verwachtingen hooggespannen rond de 24-jarige renner. Veel wijst erop dat ‘de nieuwe Alberto Contador’ – zoals hij inmiddels al gekscherend wordt genoemd – dit seizoen zijn opwachting maakt in de Tour de France. Ook daar wil hij zich geenszins wegstoppen.

“Er zijn mensen die zeggen dat ik een stap oversla door niet voor de Giro d’Italia te gaan. Maar ik reed de Vuelta al twee keer. Ik weet niet of ik klaar ben voor de Tour, maar zo voel ik me in elk geval wel”, zegt hij tegen Cyclingnews. “Ik stel me een eerste week voor met veel spanning en veel valpartijen. Daarna zou alles wat meer ontspannen moeten worden.”

Winnen
Mas overtrof veel verwachtingen met zijn optreden in de Vuelta en hij begrijpt de uitdagingen, die hem in de Tour te wachten staan, maar hij hij steekt zijn ambities allerminst weg. “Ik wil er winnen”, klinkt hij stellig. “Ik ga erheen om de koers onder de knie te krijgen. Ik ben er nooit geweest, dus laten we eens kijken hoe het loopt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.