Enzo Wouters (Lotto Soudal) vindt onderdak bij Tarteletto-Isorex

Enzo Wouters (Lotto Soudal) vindt onderdak bij Tarteletto-Isorex

©Tarteletto-Isorex

donderdag 10 oktober 2019 om 18:52

Enzo Wouters verhuist – na een jaar vol tegenslag – van Lotto Soudal naar Tarteletto-Isorex. “Ik zet twee stappen terug, maar daar zit ik niet mee. Ik wil en zal sterker uit deze zwarte periode terugkomen. Bij deze ploeg voel ik de juiste vibes en het vertrouwen van Peter Bauwens is groot. En ik ben nog altijd maar 23.”

“Met het binnenhalen van spurter Enzo Wouters zet Tarteletto-Isorex weer een stapje hogerop”, vertelt teammanager Peter Bauwens aan WielerFlits. “Ik hoop dat Enzo de komende seizoenen zal gespaard blijven van blessures én een van de leidende figuren zal worden in de ProContinentale ploeg die vanaf het seizoen 2021 op de rails moet staan.”

Knieblessure
Wouters was de voorbije drie seizoenen aan de slag bij Lotto Soudal, maar een contractverlenging zat er niet in. “Mijn debuutjaar werd gehypothekeerd door een knieblessure”, vertelt Wouters. “Ik kampte met een ontsteking aan de knie. Een kijkoperatie bij dokter Claes bracht soelaas, maar topuitslagen bleven achterwege. En toptienplaatsen in de Tour of Guangxi, de Vierdaagse van Duinkerke en de Ster van Bessèges volstonden niet voor een verlenging. Zonde.”

Dat de overstap van de beloften groot is, vertelt Wouters. “We rijden vijf kilometer per uur rapper en er wordt vanaf kilometer nul koers gemaakt.” Wouters eindigde zijn seizoen bovendien in mineur tijdens de Münsterland Giro. “Een dag om heel snel te vergeten. Ik de nacht voor de wedstrijd kreeg ik te horen dat mijn grootvader was overleden. Ik wilde hem een laatste eerbetoon bezorgen met een prima resultaat, maar ik kwam ten val en brak daarbij mijn handwortelbeentje. Dat betekende meteen einde seizoen.”

Project 2021
Maar de snelle Kempenaar kijkt hoopvol de toekomst tegemoet. “Ik wil en zal sterker uit deze zwarte periode komen. Bij Tarteletto-Isorex voel ik de juist vibes en het vertrouwen van teammanager Peter Bauwens is groot. Ook mijn vriendin Julie – met wie ik onlangs een huis heb gekocht in Lichtaart – steunt me door dik en dun.”

Dat hij twee stappen terugzet, beseft Wouters. “Daar zit ik niet mee in. Ik geloof in het project 2021 van Peter. Volgend seizoen zie ik nog als een aanpassingsjaar, maar daarna wil ik schitteren in de Pro Series. Nokere Koerse, Handzame en dat soort wedstrijden moeten me liggen. Ik ben nog altijd maar 23 en heb dus nog vele jaren te gaan. En het programma van de ploeg is me op het lijf geschreven.”

Joseph
“Samen met Thomas Joseph, de in de Ronde van Iran nog een massasprint won, heb ik nu twee hele snelle jongens in de ploeg. Als die – samen met nog een tempomaker – een treintje gaan vormen,  kunnen we verrassen”, besluit Bauwens met een knipoog.

Dit artikel delen:

1 Reactie

LightPhoenix 23 oktober 2019 om 14:49

Ben ik de enige die nooit van deze renner gehoord heeft?

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone