Afzien in loodzware Waalse Pijl, maar niet voor opgeluchte Tadej Pogacar
Het was afzien voor de renners in de Waalse Pijl - foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2024 om 08:59

Afzien in loodzware Waalse Pijl, maar niet voor opgeluchte Tadej Pogacar

Natte sneeuw en regenbuien, ferme windstoten en een temperatuur rond de vijf graden Celsius geselden het peloton in de Waalse Pijl. Het zorgde voor gedenkwaardige beelden en heel wat onderkoelde renners. Het bleef Tadej Pogacar allemaal bespaard: de Sloveen werkte zo’n 1.160 kilometer van Hoei in perfecte weersomstandigheden een trainingsritje af.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Sloveen van UAE Emirates was duidelijk blij met het feit dat hij woensdag niet in actie hoefde te komen. “Het is hier niet zo ijskoud”, verwijst hij op Strava naar de erbarmelijke weersomstandigheden van woensdag.

De kopman van UAE Emirates besloot op zijn beurt een stevige trainingsrit in te lassen van iets meer dan tweehonderd kilometer – met bijna 3.000 hoogtemeters – in de buurt van San Remo en zijn uitvalsbasis in Monaco. De 25-jarige coureur kan kortom in ideale omstandigheden toewerken naar zijn volgende hoofddoel van het seizoen: Luik-Bastenaken-Luik.

Geen hagelstenen voor Mathieu van der Poel?
Pogacar zal zondag in La Doyenne de degens kruisen met wereldkampioen Mathieu van der Poel, die momenteel in Spanje vertoeft. De renner van Alpecin-Deceuninck werkt deze week in de omgeving van Calpe, waar hij een uitvalsbasis heeft, nog enkele trainingen af.

Van der Poel fietst er bijna altijd met zijn vaste trainingsmakker Freddy Ovett en die laatste deelde woensdag ook een trainingsrit op Strava. “Hier geen hagelstenen”, luidt zijn veelzeggende bijschrijft. Het is niet helemaal duidelijk of de Australiër tijdens zijn tocht van 130 kilometer – met onderweg 2.251 hoogtemeters – werd vergezeld door de wereldkampioen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.