Europees kampioen Michael Vanthourenhout verlengt bij Pauwels Sauzen-Bingoal

maandag 5 december 2022 om 12:21
Europees kampioen Michael Vanthourenhout verlengt bij Pauwels Sauzen-Bingoal

foto: Cor Vos

Michael Vanthourenhout en Pauwels Sauzen-Bingoal gaan langer met elkaar door. De regerende Europese kampioen in het veld tekent bij tot eind 2025. “Ik voel me goed in deze ploeg”, klinkt het in een persbericht.

De 28-jarige Vanthourenhout, die aankomende zaterdag 29 kaarsjes mag uitblazen, is bezig aan een uitstekend seizoen in het veld. Zo veroverde Vanthourenhout in Namen al de Europese titel, na een prachtige strijd met Lars van der Haar, en won hij na een gedenkwaardig duel met Tom Pidcock de Wereldbeker van Overijse. Ook zegevierde Vanthourenhout al in twee Exact-crossen en stond hij nog acht keer op het podium.

Vanthourenhout had nog een verbintenis bij het team van Jurgen Mettepenningen tot eind 2023, maar de teammanager wilde niet langer wachten met het openbreken van zijn contract. “In de bijna tien jaar dat Michael voor onze ploeg rijdt, is hij al erg verdienstelijk geweest. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook de komende jaren zo zal blijven. Michael is een laatbloeier, iemand die op wat rijpere leeftijd zijn plaats heeft ingenomen aan de top van het veldrijden, maar daar wellicht ook langer zal blijven.”

Groeimarge 
“Hij is de voorbije maanden ook steeds meer geëvolueerd richting een winnaar. Ook hij kan het afmaken en zo vormt hij samen met Eli Iserbyt een gouden duo. Michael gaat nu naar zijn beste periode als veldrijder. Bij Eli – nog onder contract tot eind 2026 – moet dat leeftijdsgezien nog komen. Met hun contracten op lange termijn zitten zowel wij als ploeg als onze sponsors goed voor de komende jaren”, verwacht Mettepenningen.

“Ik voel me goed in deze ploeg”, vult Vanthourenhout aan. “Ook bij mijn rol in de ploeg voel ik me goed: ik kan naast Eli Iserbyt crossen zonder druk. Als één van ons wat minder is, is de ander er altijd wel om dat op te vangen. Een win-winsituatie, zowel voor mij als voor de ploeg. Het seizoen tot nu is al heel goed geweest, maar ik denk dat ik nog steeds wat progressie kan boeken. Van nature ben ik iemand die ook op deze leeftijd misschien nog wat kan verbeteren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone