Evenepoel komt met schrik en schaafwonden vrij na val in Dernycriterium Wetteren
foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 08:29

Evenepoel komt met schrik en schaafwonden vrij na val in Dernycriterium Wetteren

Even werd voor rampzalige gevolgen gevreesd in het dernycriterium van Wetteren. Remco Evenepoel was samen met Laurens De Plus aan het strijden om de overwinning toen de Belgische groeibriljant in de laatste bocht onderuit ging. De schade blijkt echter mee te vallen voor Evenepoel. Hij komt er met wat schaafwonden vanaf.

Net voor het ingaan van de slotronde koos Evenepoel met De Plus resoluut voor de aanval. De winnaar van de jongste Binck Bank Tour kwam de laatste bocht goed door, maar dit was bij Evenepoel niet het geval. Het goudhaantje schoof onderuit en kwam onzacht in aanraking met de dranghekken.

Stefanie Clerckx, persverantwoordelijke bij Deceuninck-Quick Step, liet echter na een eerste medische check aan Het Nieuwsblad weten dat de schade voor de Europese tijdritkampioen meevalt: “De gangmaker van Evenepoel draaide iets te enthousiast de laatste bocht in, waar Remco onderuit glipte. Het valt allemaal best mee. De lichamelijke schade blijft beperkt tot enkele schaafwonden. Niets laat vermoeden dat zijn komend programma in gevaar komt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.