Evenepoel verhuist naar Monaco: “Hij investeert 100% in zijn carrière”
foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2019 om 11:25

Evenepoel verhuist naar Monaco: “Hij investeert 100% in zijn carrière”

Remco Evenepoel heeft al indruk gemaakt in zijn eerste jaar bij de profs, maar de 19-jarige renner wil nóg beter worden. En dus verhuist hij binnenkort naar Monaco, het trainingsparadijs voor veel wielrenners. “Zo kennen we onze zoon. Als hij zich een doel stelt, gaat hij er volledig voor”, zo vertelt zijn vader Patrick aan Het Laatste Nieuws.

Het leven van Evenepoel krijgt een nieuwe wending, aangezien het ook uit is met zijn vriendin Oumi. “Remco investeert 100% in de uitbouw van zijn profcarrière, terwijl Oumi zich volledig wil toeleggen op haar studie”, aldus vader Patrick. Zijn zoon hoopt in Monaco een nog betere wielrenner te worden.

Evenepoel kwam in mei tot het besluit om te verhuizen, aangezien hij meer bergop wil trainen. “Na zijn opmerkelijke BK kwam helemaal de klik in zijn hoofd. Daar drong het besef echt door dat hij veel meer kon bereiken. Hij herhaalde dan ook zijn intentie. Als hij iets in gedachten heeft, gaat hij er helemaal voor.”

“Definitief verhuizen nu nog niet mogelijk”
Het was onder meer zijn ploeggenoot en Monegask Philippe Gilbert die hem op het ministaatje wees. “Hij mag nu een leegstaand appartementje gebruiken. Definitief verhuizen is nu nog niet mogelijk, aangezien hij op dit moment niet genoeg verdient. De bedoeling is om zijn stekje in het zuiden regelmatig op te zoeken.”

“Hij vertrekt liever vandaag dan morgen naar Monaco. Voorlopig is het sportief nog te druk, maar na het seizoen gaat hij er ongetwijfeld overwinteren. Monaco is de ideale uitvalsbasis voor zijn type renner. Hij moet er hoe dan ook voor zorgen dat hij zichzelf achteraf niets kan verwijten”, zo stelt zijn vader.

Evenepoel zal flink wat collega’s tegenkomen, aangezien Monaco de ‘hotspot’ is voor ruim veertig renners uit het profpeloton. Zo leven onder meer Chris Froome, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk in het dwergstaatje. Evenepoel is na Axel Merckx, Tom Boonen, Gert Steegmans, Gilbert en Tim Wellens de zesde Belgische wielrenner die uitwijkt naar Monaco.

Remco Evenepoel wint een etappe in de Adriatica Ionica Race – foto: Cor Vos

Resterend programma 
Maar eerst zal Evenepoel zich richten op donderdag 8 augustus, als in het Nederlandse Alkmaar het Europees kampioenschap tijdrijden wordt gehouden. Vervolgens trekt het toptalent naar het Italiaanse Livigno voor een hoogtestage, gevolgd door de Ronde van Duitsland (29 augustus-1 september).

Evenepoel zal waarschijnlijk ook deelnemen aan het Canadese tweeluik GP Quebec (13 september) en de GP Montréal (15 september). En mocht Victor Campenaerts definitief afhaken voor het WK tijdrijden, dan zal de renner van Deceuninck-Quick-Step als vervanger worden opgeroepen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.