Florian Sénéchal twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

vrijdag 10 september 2021 om 11:11
Florian Sénéchal twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Florian Sénéchal zal ook in 2022 en 2023 uitkomen voor Deceuninck-Quick-Step. De 28-jarige Fransman heeft zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis. “Ik heb grote ambities voor de komende jaren”, laat Sénéchal weten in een persbericht.

De snelle klassiekerrenner had als kind de droom om op een dag voor de sterrenformatie van Patrick Lefevere te rijden. “Het feit dat ik nu voor Deceuninck-Quick-Step koers en dat nog twee jaar mag doen, samen met mijn geweldige ploeggenoten en stafleden, is gewoon geweldig. Ik koester grote ambities. Ik wil de komende jaren nog beter worden, de ‘Wolfpack’ helpen in het behalen van nog meer zeges en ik wil ook zelf een belangrijke klassieker winnen.”

Sénéchal was dit voorjaar de regelmaat zelve. De sterke Fransman werd tweede in de Clásica de Almería, zevende in Omloop Het Nieuwsblad, derde in de Bredene Koksijde Classic, tweede in de E3 Saxo Bank Classic, negende in Dwars door Vlaanderen en negende in de Ronde van Vlaanderen. In het najaar was hij in de Vuelta a España dan weer belangrijk als sprintloods voor Fabio Jakobsen, maar won hij zelf ook een etappe met aankomst in Villanueva de la Serena.

Lefevere is blij met een langer verblijf van Sénéchal. “Florian is een geweldig lid van de ‘Wolfpack’ en zijn ontwikkeling is duidelijk te zien. In de voorbije Vuelta liet hij zien dat hij ook grote koersen kan winnen. Florian weet dat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen.” Eerder verlengde Deceuninck-Quick-Step ook al de contracten van onder meer trouwe helpers Dries Devenyns en Pieter Serry, hardrijder Rémi Cavagna en Jannik Steimle.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.