Frank Schleck geeft betaling Fuentes toe en is geschorst
vrijdag 3 oktober 2008 om 15:35

Frank Schleck geeft betaling Fuentes toe en is geschorst

De Luxemburger Frank Schleck heeft toegegeven dat hij in 2006 een betaling van 7000 euro heeft gedaan aan de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes. Zijn team, CSC-Saxobank, heeft Schleck daarom van alle startlijsten gehaald, zodat hij zich kan concentreren op de zaak bij het Luxemburgse anti-doping autoriteit.

“We zouden graag onze hoop uitspreken dat Frank hier uit komt op een manier die aanvaardbaar is voor hem en het team en we zullen onze best doen om de meest redelijke en verantwoordelijke beslissingen te nemen voor hem en het team,” aldus ploegleider Bjarne Riis in een persbericht.

Volgens het persbericht heeft Schleck de betaling bevestigd, maar hij zei dat “het voor trainingsadvies van experts is, die met de grootste namen in de wielersport hebben gewerkt”, en dat hij “nooit verboden stoffen of verboden methodes heeft gebruikt”. Hij legde uit dat hij “geen enkel vermoeden had van iets onwettigs en dat hij het contact heeft verbroken met Fuentes na advies van zijn vader en vrienden”.

Update 14.50
CSC heeft de wielrenner geschorst: “Zijn gedrag tegenover het team is onverantwoordelijk geweest”, liet CSC vrijdag als verklaring optekenen.

Update 15.30
Schleck geeft aan dat hij bereid een DNA-staal aan het dopingagentschap WADA af te geven, om zijn onschuld te bewijzen. Dit lijkt niet meer dan een leuk gebaar te zijn, bovendien is Schleck in zijn carrière nog nooit positief bevonden. Hij geeft ook aan dat het een éénmalige transactie was, er zijn verder inderdaad geen verdachte overmakingen gevonden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.