Froome: “Lappartient zou me persoonlijk aan moeten spreken”
foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto
donderdag 8 maart 2018 om 19:27

Froome: “Lappartient zou me persoonlijk aan moeten spreken”

Chris Froome heeft tegenover Cyclingnews gereageerd op de uitspraken van UCI-baas David Lappartient. De Fransman zei in een interview met de BBC dat hij hoopt dat een beslissing in Froome’s zaak voor de start van de Tour de France valt. “Anders is het een ramp voor de reputatie van de wielersport”, vindt Lappartient. De Brit plaatst een vraagteken bij zijn uitlatingen.

“Ik had gezegd dat ik mijn best zou doen om het juiste proces te volgen, in deze zaak”, denkt de viervoudig Tour de France-winnaar hardop. “Ik snap dat het een moeilijke situatie is. Dit was normaal gesproken een vertrouwelijk UCI-proces geweest. Maar het is in de publiciteit gekomen en dat verandert de zaak. Als Lappartient zich echt zorgen maakt over de reputatie van de wielersport, dan zou hij die beter tegen mij persoonlijk kunnen uitspreken. Of in ieder geval via de juiste kanalen, maar niet via de media. Ik doe er in ieder geval alles aan om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen in deze zaak”, aldus Froome, die deze week actief is in Tirreno-Adriatico.

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
8 maart 2018 19:31
True
8 maart 2018 19:35
Jammer dat de UCI het zover heeft laten komen, schijnbaar probeert Lappartient nu het straatje schoon te vegen....
Zwak management.
8 maart 2018 19:39
Froome hoeft zich geen zorgen te maken
8 maart 2018 19:40
Lappartient zou je er persoonlijk uit moeten flikkeren ipv aanspreken
8 maart 2018 19:46
Ik vraag me wel af waarom froome anders benaderd zou moeten worden dan andere renners. In de tijd van Ulissi en Petacchi ging Pat toch ook niet persoonlijk babbelen. En Sammy Sanchez heeft ook echt geen hoog bezoek gehad, hoor...
8 maart 2018 19:54
Lappartient moet zelf opstappen en met hem alle verantwoordelijke binnen de UCI, daarna moet een nieuw bestuur zo snel mogelijk nieuwe en duidelijke regels invoeren omtrent tue's (liefst verbieden) en medicijngebruik/misbruik verder aan banden leggen.
Tevens het schorsingsbeleid en een tijdsduur voor verklaringen/beroep etc. instellen.
Froome zal vrijgesproken moeten worden op grond van vormfouten rond het proces, hij wordt nu al publieklijk aan de schandpaal genageld voordat er uberhaupt een normaal proces gevoerd is.
8 maart 2018 20:01
Lappartient is een grote kletskous en Britten hater .
Waarom zo iets rondbazuinen zonder met de betrokkennen
en dat is niet alleen Froome te praten/overleggen.
8 maart 2018 20:06
De UCI heeft recht van spreken en oordelen verloren door oa Wiggins tot 3 maal toe cortisone (!) toe te staan vlak voor een GT...
8 maart 2018 20:09
Lappartient zou beter Team Sky uit de world tour gooien. Geen woorden maar daden.
8 maart 2018 20:13
Is de bewuste juridische verdedigingsstrategie van Sky iedereen zo op te fokken met traineren, provoceren (met stiff upperlip koersen) en rookgordijnen en allerhande bliksemafleiders opwerpen, dat uiteindelijk nog in rechte succesvol ‘mistrial’ kan worden bepleit vanwege ‘gelekt testresultaat met tendentieus mediaspektakel, publieke veroordeling, daarmee geen eerlijk proces mogelijk’ ?
8 maart 2018 20:17
Kennelijk kiezen ze bij Sky massaal voor de slachtoffertactiek. Ik vraag het me af of het ze veel sympathie oplevert.
8 maart 2018 20:18
En Froome klaagt weer dat alles niet zoals gewoonlijk onder het tapijt is geveegd.
8 maart 2018 20:24
Froome zou niet moeten fietsen. Dan kunnen we het weer over fietsen hebben en is er weer serieuze koers.

Ik vrees dat @ikbenprocycling het bij het rechte eind heeft. Sky in 't nauw maakt rare sprongen. En Lappartient kan vast niet heel veel anders dan afwachten wat wordt besloten en doen wat hij nu doet.
8 maart 2018 20:29
Die Chris, zeg het maar, Suez Kanaal of A-dam Rijn Kanaal, krijgt steeds meer weg van Holleeder die zijn eigen proces in gang zet en almaar meer in de slachtoffer bank terecht komt hoe langer het duurt.
8 maart 2018 20:31
Froome zegt via de media dat iemand iets niet via de media mag zeggen. Tja.
Volgens mij is het nu zover dat hij moet bewijzen dat die hoge waarde komt door iets lichamelijks ipv een te hoge inname. Dan is overal starten waar hij kan biet hetzelfde als 'alles eraan doen om zsm tot een oplossing te komen'.
Ik snap dat het makkelijk praten is voor mij, maar wat is er nou op tegen om te zeggen: er is een bijzondere uitkomst geweest in de Vuelta. Ik weet dat ik biets fout heb gedaan. Dat wil ik graag bewijzen en daar werk ik aan. Tot die tijd wil ik geen wrevel wekken of de schijn van onwil op me nemen. Daarom koers ik niet etc. Ik snap dat niet.
Mijn gevoel zegt: hij is een pakker en juist daarom is hun tactiek om te doen alsof hun neus bloedt.
Skylimit hahahaha wijs de vormfouten eens aan die zo groot zijn dat een vrijspraak redelijk en billijk is?
8 maart 2018 20:33
@limburgia
Wat heeft hij gezegd dat niet netjes is dan?
Het is toch logisch dat die man vragen krikgt over deze zaak en dat hij er dan een antwoord op geeft. Als hij zegt geen commentaar is het ook niet goed.
8 maart 2018 20:41
Froome voelt de hete pufpufpuf-adem.
8 maart 2018 20:46
@xistnc,
Het lijkt de afgelopen maanden wel alsof ze dat ook niet meer proberen. Nadat ze eerder al hun schoner-dan-schoon-geloofwaardigheid hadden opgegeven.
8 maart 2018 20:56
Wie weet heeft Froome een punt met z'n "normaal gesproken zou mijn zaak achter de schermen behandeld worden". Ik denk het niet hoor, maar voor hetzelfde geld is dat echt de normale gang van zaken en lopen er iets van 40 vergelijkbare zaken tegen renners waarvan we niets horen. Dan zou deze kwestie toch wel lullig zijn voor Froome. Neemt niet weg dat ik het gesjoemel met TUE's hoe dan ook het liefst zo snel mogelijk zie verdwijnen.
8 maart 2018 21:29
Gewoon schorsen alle doping zondaars
8 maart 2018 21:37
Een persoonlijk belletje en een tweede Hein verbruggen is wel het laatste wat het wielrennen nodig heeft. Wat het wielrennen nodig heeft is dat de topper van de laatste jaren niet koerst zolang hij verdacht is. Heel goed dat die Fransman dat benadrukt.
En geel goed dat deze zaak gelekt is. Stel je voor dat sky dit in de achterkamertjes kon houden voor een half jaar terwijl er nog steeds geen zinnige uitleg is. Omerta all over again.
8 maart 2018 21:38
En dat geklaag op Tenerife over de controles daar...dat wilde Dhr. Froome wel via de media doen.

Nog los van het inhoudelijk waardeloze verweer is vooral de hypocrisie bij Team Sky erg slecht voor de wielersport.
8 maart 2018 21:41
Froome's verdachte waardes zijn van eind september. Dat is ong 5 maanden geleden.
Hoe lang gaat dit nog duren ? Hoe lang krijgt Sky de tijd om onschuld te bewijzen ? Zit daar een deadline op ?
8 maart 2018 21:44
“I’m obviously doing everything I can to get this resolved as quickly as possible, and just trying to keep my head down.”

En:
“Froome then affirmed that, as he sees it, any eventual ban would commence on the day of the verdict and that any results earned between the Vuelta and the verdict would still stand. Therefore, if the case were to drag on past the Giro d’Italia and Tour de France he could race and possibly win both, safe in the knowledge the results would stand.
“I think that’s what the rules read, yes. I think that’s what the WADA rules state,” Froome said.

Kortom: Froome en Sky traineren de salbutamol-zaak zo lang mogelijk erop vertrouwende dat de nu behaalde resultaten tot aan het verdict in de boeken blijven staan.
Maar natuurlijk wel schijnheilig nog even zeggen dat je hard aan het werk bent om een verweerschrift op te stellen.
Ik vertrouw er dan maar op dat die onbeschaamdheid als een boemerang terug zal komen. Hoop op een voltreffer.
8 maart 2018 21:45
Zo snel mogelijk zorgen voor een oplossing van.zijn zaak
Mijn vraag is hoe zijn ze het aan oplossen.
Hebben ze Froome gekloond en deze kunstmatig astma ingegeven hem
op een fiets gezet de wattages opgevoerd en dat met toediening van salbutamol
En dan maar zo lang zoeken dat ze de 2000 kunnen terug brengen tot 1000.
Ik hoop dat het process wat Sky heeft toegepast ooit wordt gepubliceerd ook
Als het negatief voor hun uitvalt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.