Froome ontkent nieuws over schorsing
foto: Sirotti
dinsdag 30 januari 2018 om 13:40

Froome ontkent nieuws over schorsing

Chris Froome zou overwegen een korte schorsing te accepteren om zodoende alsnog aan de start van de Giro d’Italia en Tour de France te kunnen staan. Volgens het Italiaanse blad Corierre della Sera zou Froome een schorsing van zes maanden opgelegd kunnen krijgen wegens nalatigheid. Door de schorsing zou hij wel zijn Vuelta-zege en bronzen WK-medailles verliezen.

Volgens het Italiaanse blad is het idee van de korte schorsing afkomstig van Froomes vrouw en manager Michelle Cound. Aanvankelijk wilde Froome er alles aan doen om te bewijzen dat de abnormaal hoge waarde aan salbutamol in zijn plas tijdens de Vuelta (20 september) te wijten is aan nierfalen.

Hij zou hier nu op zijn terugkomen om een schorsing van een half jaar met terugwerkende kracht te accepteren. Zijn ploeg Sky wil liever via juridische wegen hun renner vrijpleiten.

Update:

Chris Froome heeft via Twitter gereageerd op de berichtgeving van Corierre della Sera. Hij doet het verhaal af als volledig onwaar. Zijn ploeg Sky heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

[poll id=”713″]

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
30 januari 2018 23:10
Maar vindt dat een schorsing sws niet met terugwerkende kracht moet lopen.
Je moet je prijzne wel inleveren, maar straf loopt pas vanaf uitspraak.
31 januari 2018 08:12
@ Bulcke.. Voorlopig heeft hij alleen dat WK nog gereden. Daar zal niets of wel of bijkomen alvorens de uitspraak. Het is inderdaad niet wenselijk om renners tussen de test en de uitspraak te laten koersen, maar wees eerlijk.. Dat valt hier toch wel mee? Het gaat daarnaast ook nog eens om een 'speciaal gevalletje.
31 januari 2018 09:53
Froome een heel seizoen buitenspel zetten lijkt mij wenselijk, mag ie de vuelta houden van me. Achteraf schrappen van overwinningen is iets dat simpelweg niet werkt dus laten we daar eens mee ophouden.
31 januari 2018 09:58
@mollemarijden, jij bent laborant en weet precies hoe zo'n test in elkaar steekt hoor ik?
Daarnaast is het ook nog zo dat zo'n lab niet alleen zal bestaan bij gratie van het wielrennen en dus ook tig andere sporters zal controleren die mogelijk ook in een etappewedstrijd of in een kampioenschap bezig zijn. Dat wij wielerliefhebbers zijn wil niet zeggen dat de hele wereld draait om wielrennen.
31 januari 2018 10:07
Mag die irritante foto van Froome een keer weg op de homepage ?
31 januari 2018 10:23
Of met een groot rood kruis erover
31 januari 2018 10:36
@Paling99
Toevallig heb ik met mijn studie veelzijdig in 't lab gezeten.
Dus ja dat lukt wel daar heb jij gelijk aan.
Maar het is voor een grote organisatie als de UCI toch wel mogelijk 3x in het jaar bij de Giro, TDF en Vuelta snel onderzoek te doen.
31 januari 2018 11:36
Een schorsing zou eigenlijk alleen in het seizoen mogen gelden en niet daar buiten. Je gaat je kind toch ook geen huisarrest geven 's-nachts als die toch op bed ligt dan?
31 januari 2018 12:00
Je zou bijna nierfalen en astma willen hebben.
A staal positief.
B staal positief.
Schorsen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.