Gaviria doet bazen UAE Emirates een plezier: “Heel goede lead-out van Kristoff”

maandag 25 februari 2019 om 14:10
Gaviria doet bazen UAE Emirates een plezier: “Heel goede lead-out van Kristoff”

foto: Cor Vos

Fernando Gaviria zorgde voor feest bij de grote bazen van UAE Emirates. De Colombiaan kan niet meer stuk, nadat hij de eerste rit in lijn van de UAE Tour wist te winnen na een sprintduel met Elia Viviani. “Wat een sprint”, was zijn eerste reactie. “Het was heel moeilijk, want er waren heel veel sterke renners.”

“Mijn ploeggenoten werkten heel goed vandaag. De hele rit deden ze het goed, ook in de wind”, doelt Gaviria op de waaiers die halverwege de rit voor opschudding zorgden. “Het peloton brak, maar alles kwam bij elkaar en het peloton deed daarna rustig aan.”

Bij UAE Emirates beschikt men over twee sterke sprinters, want ook de sterke Noor Alexander Kristoff doet mee in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens de rit werd besloten voor Gaviria te gaan in de sprint. “In de finale hielden mijn teamgenoten mij goed van voren en ik had echt een heel goede lead-out van Kristoff”, aldus Gaviria, die Viviani nipt voor wist te blijven. “Voor mij en voor de ploeg is deze zege heel belangrijk. Dit is mijn nieuwe thuis bij de grote sponsor.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.