Geen koers in Italië? GP Monseré kan nog drie WT-teams aan startveld toevoegen

Geen koers in Italië? GP Monseré kan nog drie WT-teams aan startveld toevoegen

© Cor Vos

woensdag 4 maart 2020 om 12:15
Interview

Zondag wordt met de GP Monseré de eerste manche van de Bingoal Cycling Cup afgewerkt. Vorig jaar werd de wedstrijd nog afgelast door het noodweer. Nu liggen de kaarten anders. De organisatoren hebben nog ruimte voor drie extra WorldTourteams, als blijkt dat de Italiaanse wedstrijden alsnog worden afgelast. 

De organisatoren van de GP Monseré kregen vorig jaar een zware opdoffer te verwerken. Door hevige rukwinden werd beslist de wedstrijd af te gelasten. “Dat was op dat moment schrikken”, vertelt voorzitter Rino Vandromme aan WielerFlits. “En het bezorgde ons achteraf veel werk. Maar we konden gelukkig rekenen op de goodwill van de meeste sponsors en we kregen het prijzengeld teruggestort van de Belgische Wielerbond. Financieel hebben we de schade kunnen beperken tot een 15.000 euro. En we hadden een klein spaarpotje achter de hand. Zo kwam het voortbestaan van onze wedstrijd niet in het gedrang.”

Te dure verzekering
Een verzekering hadden de organisatoren niet afgesloten. “We waren net naar het voorjaar verhuisd op de kalender. Bovendien is zo’n verzekering ontzettend duur. Om en bij de 8000 euro per jaar, dat is niet weinig als je weet hoe zeldzaam zo’n afgelasting is. Ook dit jaar hebben we dat niet gedaan”, zegt Vandromme, die het totale budget van zijn wedstrijd op 150.000 euro schat.

Voor de editie van dit jaar ziet het er voor de organisator gelukkig een stuk beter. Het coronavirus zorgt in België niet onmiddellijk voor vrees voor afgelasting van de wedstrijd en de weersvoorspellingen zijn een stuk positiever dan een jaar geleden. Meer zelfs, de kans bestaat dat de GP Monseré ‘profiteert’ van een afgelasting van de Italiaanse wedstrijden door de coronacrisis.

Nog drie plaatsen vacant
“Voor alle duidelijkheid, dat is niet waar we op uit zijn”, aldus Vandromme. “Daarvoor ben ik te veel wielerfan en ik heb een jaar geleden aan den lijve ondervonden wat een ellende een afgelasting met zich meebrengt. Maar het is wel zo dat we 24 vacante plaatsen voor teams hadden en dat we die maar met 21 ploegen opgevuld hebben. Dat vonden we voldoende. Met Lotto Soudal, Deceuninck-Quick-Step en zeven ProContinentale teams aan de start, zijn we sowieso al tevreden.”

“Maar als we door de omstandigheden een aantal WorldTour-teams uit de nood kunnen helpen, graag. Tenminste, als ze geen zotte bedragen vragen om te willen starten, want budgettair hebben we op vier dagen voor onze wedstrijd niet veel overschot meer. Het Franse Groupama-FDJ heeft in elk geval al contact opgenomen”

Start van Aalter naar Hooglede
Tot slot nog dit: de GP Monseré start dit jaar voor het eerst in Hooglede. “De overeenkomst met Aalter was maar voor één jaar, weliswaar met een optie voor drie jaar. Maar de optie is niet gelicht wegens “andere prioriteiten”. Meer weet ik er ook niet over. Met Hooglede hebben we echter een top alternatief. Naar – mobiele – seingevers toe is het zelfs een stuk makkelijker werken. Met Hooglede hebben we wel een deal voor drie jaar. En ook met Roeselare als aankomstplaats hebben we nog een overeenkomst voor  drie jaar.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair