Geen twee op twee voor Roglic: “Maar ik mag zeker niet klagen”

dinsdag 21 maart 2023 om 18:14
Geen twee op twee voor Roglic: “Maar ik mag zeker niet klagen”

Primož Roglič zat ideaal geplaatst voor zijn tweede opeenvolgende zege in de Ronde van Catalonië, maar de Sloveen van Jumbo-Visma moest in een sprint bergop enigszins verrassend zijn meerdere erkennen in Giulio Ciccone. Van een balende Roglič na de finish was echter geen sprake.

De Sloveen, die nog wel altijd aan de leiding gaat in het algemeen klassement, was na afloop zeer relaxed. “Gisteren was het inderdaad eenvoudiger met maar driehonderd meter omhoog. Vandaag moesten we vijftien kilometer klimmen. Op de één of andere manier heb ik het tot de top gehaald”, citeert ProCyclingNet.

“Het gaat beetje bij beetje beter, na een lange periode zonder koersen. Ik ben nog altijd aan het opbouwen en dat doe je door te koersen en te trainen. Ik heb nog niet veel van dit soort inspanningen gedaan. Ik ben er blij mee en met het werk van de ploeg. Ik mag zeker niet klagen.”

Lees ook:
Ciccone verslaat Roglic en Evenepoel na enerverende finale in Ronde van Catalonië

Roglič bleek vandaag net niet sterk genoeg om Ciccone van de overwinning te houden. “Als er twee vechten om een been, dan gaat de derde ermee heen, zeggen ze toch?”, grapt de coureur van Jumbo-Visma. “Maar ik ben helemaal niet verrast dat Ciccone hier vandaag wint. Ik reed in Tirreno-Adriatico ook al met en tegen hem. Hij zat er toen al een paar keer erg dichtbij. Deze zege komt hem toe.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone