Geen nieuwe zege voor Tim Wellens: “Moet blij zijn met de derde plaats”

woensdag 17 april 2019 om 18:35
Geen nieuwe zege voor Tim Wellens: “Moet blij zijn met de derde plaats”

foto: Cor Vos

Tim Wellens moest ditmaal genoegen nemen met de derde plaats in de Brabantse Pijl na zijn zege vorig jaar. De Belg van Lotto Soudal deed opnieuw mee voor de winst, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen winnaar Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe in de sprint.

Wellens kwam voorop te rijden, nadat hij meeging met Alaphilippe. Ook Van der Poel en Matthews sloten aan en met dit groepje reed hij naar koploper Daryl Impey. De kopman van Lotto Soudal schudde een eerste keer aan de boom op de Holstheide, waardoor Impey overboord ging. Ook in de laatste twee kilometer probeerde Wellens het nog eens, maar hij kreeg geen ruimte.

“Op het laatst probeerde ik weg te rijden, omdat ik het moest proberen. Maar ik kreeg nooit echt ruimte”, blikte Wellens terug in het flashinterview. “En toen ben ik ook direct gestopt met demarreren. Het was mijn kans om te winnen en dat is niet gelukt. In de sprint…ik denk dat ik blij moet zijn met de derde plaats.”

Vier besten van de koers
Met Van der Poel, Alaphilippe en Wellens stonden de mannen op het podium die ook zondag worden verwacht in de Amstel Gold Race. “Ik denk onder andere en dan komt er nog een heel deel bij. Maar ik denk dat we vandaag met een heel sterke kopgroep waren en dat Julien en Mathieu er een beetje bovenuit staken, vooral op de laatste klim. We waren denk ik de vier besten van de koers.”

“Het was de bedoeling van onze ploeg om altijd in de aanval te zitten en nooit in de verdediging te moeten rijden. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben. Ik heb me kunnen sparen tot het allerlaatste moment en dus kon ik nog goed mee”, aldus de 27-jarige Belg, die dit seizoen al won in de Trofeo de Tramuntana en de Ruta del Sol.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.