Gent-Wevelgem wil jeugdwedstrijden door laten gaan

donderdag 21 januari 2021 om 11:24
Gent-Wevelgem wil jeugdwedstrijden door laten gaan

Gent-Wevelgem 2019 - foto: Cor Vos

Flanders Classics wil alle zeven categorieën van Gent-Wevelgem op 29 maart vooralsnog houden. Het gaat dan om de elitewedstrijden voor mannen en vrouwen, de beloftenwedstrijd voor mannen, de juniorenwedstrijd voor mannen en vrouwen en de nieuwelingen jongens en meisjes.

De organisatie gaat er van uit dat de jeugdwedstrijden zonder nationale ploegen zal worden verreden. Daarom maken die koersen hoogstwaarschijnlijk geen deel uit van de UCI Nations’ Cup. Momenteel mag de jeugd namelijk niet sporten in België vanwege de coronacrisis.

“Indien jeugdwedstrijden in maart opnieuw kunnen plaatsvinden, zullen Gent-Wevelgem/Kattekoers (U23), Gent-Wevelgem/GP André Noyelle (U19) en Gent-Wevelgem Women Junior in 2021 voor één keer geen deel uitmaken van de UCI Nations’ Cup. Wel zullen de drie wedstrijden in dat geval op de internationale kalender blijven staan, maar zal het deelnemersveld in 2021 voor een groot deel uit Belgische ploegen bestaan. Op deze manier willen de organisatoren het Belgische jeugdwielrennen competitie bieden en helpen ondersteunen, zodra het weer kan”, schrijft de organisatie.

De inzet van de organisatie is om genoemde drie jeugdkoersen in 2022 weer onderdeel te laten zijn van de UCI Nations’ Cup.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.