Georg Steinhauser toont zich weer in Giro: “Mijn dromen zijn hier realiteit geworden”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 17:52

Georg Steinhauser toont zich weer in Giro: “Mijn dromen zijn hier realiteit geworden”

Georg Steinhauser eindigde als derde in de negentiende rit van de Giro d’Italia. De Duitser van EF Education-EasyPost moest zijn meerdere erkennen in Andrea Vendrame, maar was na afloop allesbehalve teleurgesteld. “Deze Giro is een zeer groot succes voor mij”, vertelde Steinhauser aan Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is zot. Ik voelde me zo slecht in het begin”, opende de voormalige ritwinnaar het interview. “Ik had ook niet eens het plan om in de aanval te gaan, maar ik was Michael Valgren aan het helpen en opeens zat ik in de kopgroep. Ik begon me pas goed te voelen toen ik Julian Alaphilippe probeerde te volgen op de steile klimmen.”

Wat later zag Steinhauser Vendrame wegrijden, waar hij geen antwoord op had. “Hij was zeer sterk. We gingen echt vol in de achtervolging, maar kwamen niet dichter. Ik ben zelf heel blij met mijn prestatie. Ik laat hier grote namen achter mij. Mijn dromen zijn realiteit geworden in deze Giro”, sloot hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.