George Bennett ondanks twee valpartijen morgen weer van start: “Niks houdt mij  tegen”
foto: Maxim Horssels
donderdag 25 juli 2019 om 19:05

George Bennett ondanks twee valpartijen morgen weer van start: “Niks houdt mij tegen”

Update George Bennett is in de achttiende etappe twee keer ten val gekomen. De eerste keer was in de afdaling van de Col de Vars, die op televisie te zien was. De tweede val was vlak voor de finish in de afdaling van de Galibier, buiten beeld. Na afloop moest de Nieuw-Zeelander van Jumbo-Visma naar de ziekenwagen, maar inmiddels heeft hij deze ook weer verlaten.

De eerste valpartij gebeurde op ruim honderd kilometer van de finish, toen Bennett samen met Nicolas Roche ten val kwam. De klimmer leek even van de kaart, maar wist na een tijdje toch weer aan te sluiten in het peloton. Bennett bleek echter niet meer in staat om zijn kopman Steven Kruijswijk bij te staan op de Galibier.

In de afdaling van de laatste col ging het dus opnieuw mis voor Bennett, die voor de tweede keer crashte. Het is de vraag of de renner morgen last heeft van zijn twee valpartijen, als de renners koersen naar Tignes.

Update 18:01: Omgekeerd
Bennett is na het passeren van de finishlijn direct omgedraaid om in de zone technique een bezoek te brengen aan de medische hulpdienst. Na enige twijfeling besloot de Nieuw-Zeeland om toch niet plaats te nemen in de ambulance, waarna hij op eigen kracht naar het teamhotel is gefietst.

foto: Maxim Horssels

Update 19:05: Bennett gaat door
Via Twitter bedankt Bennett alle mensen die hem steun hebben betuigd. “Het was een absolute rotdag, maar niks houdt mij tegen om morgen verder te gaan.” Uit de Tweet is op te maken dat hij geen serieuze blessure heeft overgehouden aan de twee valpartijen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.