Geraint Thomas: “Blij als ik weer gewoon kan trainen”

vrijdag 16 november 2018 om 16:44
Geraint Thomas: “Blij als ik weer gewoon kan trainen”

Voor Geraint Thomas komt met de tweede editie van het Shanghai Criterium een einde aan een lange periode van festiviteiten na zijn zege in de Tour de France. Het is immers zijn laatste wedstrijd van het seizoen. “Ik zal blij zijn als ik gewoon weer kan trainen en me weer renner kan voelen”, liet de Sky-renner weten aan het Belgische persbureau Belga.

Thomas beleefde op 29 juli een geweldig hoogtepunt in zijn carrière met zijn eindzege in de 105e Tour de France. Op het eindpodium werd hij geflankeerd door Tom Dumoulin en viervoudig winnaar Chris Froome. Na zijn Tourzege reed Thomas weliswaar nog de Deutschland Tour en de Tour of Britain, maar het seizoen bestond verder voornamelijk uit huldigingen.

Begin deze maand was hij al in Azië voor het Saitama Criterium in Japan, maar tussen Saitama en Shanghai vloog hij nog even op en neer naar Groot-Brittannië voor enkele presentaties van zijn nieuwe boek ‘The Tour According to G’, waarin hij beschrijft hoe zijn overwinning in Frankrijk tot stand kwam.

Jetlag
“Ik ben behoorlijk moe en voel de jetlag”, zegt hij. “Al ben ik wel blij dat ik in China ben om te koersen. Het wordt wel geen totaal nieuwe ervaring. Ik was hier eerder al twee keer, in 2018 voor en tijdens de Olympische Spelen. Ik kijk ernaar uit om nu zaterdag ook eens buiten te fietsen, op de weg en ik hoop dat er veel fans van de partij zullen zijn.”

Thomas heeft naar eigen zeggen genoten van zijn gele trui, die hij goed gevierd heeft. Mede daardoor loopt hij nu iets achter ten opzichte van vorig seizoen. “Normaal hervat ik de trainingen op 1 november, nu zal ik toch zo’n drie weken achterstand hebben. Ik maak me daar geen zorgen over, er is nog tijd genoeg, maar verwacht niet dat ik een knaller van een seizoensbegin rijd.”

‘Blij als ik weer gewoon renner ben’
Na het Shanghai Criterium blijft Thomas nog een dagje in Azië om daarna huiswaarts te keren. “Ik zal blij zijn als ik gewoon weer wielrenner ben en me kan focussen op de trainingen”, aldus de Brit, die eerder dit seizoen naar verluidt nog op interesse kon rekenen van Trek-Segafredo en CCC. Begin september tekende hij echter een nieuwe driejarige overeenkomst bij Sky.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair