Geraint Thomas verstevigt leiding in de Algarve met tijdritzege
foto: ASO
vrijdag 16 februari 2018 om 18:05

Geraint Thomas verstevigt leiding in de Algarve met tijdritzege

De winst in de individuele tijdrit van de Volta ao Algarve is gegaan naar klassementsleider Geraint Thomas. De Brit van Sky legde de 20,3 kilometer lange tijdrit rond Lagoa het snelst af. Victor Campenaerts zat vanaf het begin van de dag op de hot seat, maar de Europees kampioen moest op het laatste moment zijn ritzege afstaan aan Thomas.

Campenaerts begint furieus
Victor Campenaerts was een van de eerste kleppers die een richttijd neerzette. De Europees kampioen kwam na 24m20s over de finish. Stefan Küng strandde op acht tellen van de Belg. Duits kampioen Tony Martin had een snelle tussentijd, maar moest in het tweede deel van de chrono veel tijd toegeven op Campenaerts en Küng. Van de renners die hoger in het klassement stonden, wist voormalig wereldkampioen Vasil Kiryienka ook niet aan de tijd van de Belgische leider te komen. Nelson Oliveira reed lange tijd op het schema van Campenaerts, maar moest uiteindelijk toch toegeven.

Thomas onklopbaar
Van de toppers in het klassement bleken de twee kopmannen van Sky over het snelste eerste deel te beschikken. Geraint Thomas zette de beste tussentijd neer van alle renners, een seconde voor Michal Kwiatkowski. De Pool gaf in het tweede deel toe; hij strandde op plek vier in de daguitslag. Thomas hield stand en bleef Campenaerts uiteindelijk elf seconden voor. Hij breidt hiermee zijn voorsprong in het algemeen klassement uit.

Mollema zesde algemeen
Bauke Mollema eindigde als dertiende in de daguitslag. De kopman van Trek-Segafredo leverde 1m01s in op Thomas. In het algemeen klassement staat Mollema nu zesde met dezelfde achterstand. Sam Oomen staat dertiende algemeen, op 1m53s van de leiding.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
16 februari 2018 21:44
@Stablinsky hah mooi zo. Onzinnige reactie. Hoop dat Tony Martin niet in een etalage naar zn spiegelbeeld heb gekeken. Irritant voor Campenaerts. Werkt hard. Het verhaal van RIDLEY sucks Bianchi rules blijkt ook een fabeltje. Werd inde ronde van GB ook net op het nippertje geklopt door een groter talent(Boom). Thomas wint. Ja zelfde verhaal als Poels. Rijdt in elke GT top 10 zoniet top 5. Hoop echt dat dit het laatste jaar is van de SKY formule.
16 februari 2018 23:47
Wat maken mensen zich druk over Campenaerts ... Zou bijna denken dat em 'n Hollander is. Hots, in de pocket voor Thomas. Zoals iemand hierboven al vermelde: Klasbak pur sang, kan alles. Echt een renner naar mijn hart. Proficiat!
17 februari 2018 08:16
Démare ook sterk zeg, die gaat er staan dit voorjaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.