Geraint Thomas weet wat hem te doen staat: “Ik wil die tweede plaats”
Foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 13:45

Geraint Thomas weet wat hem te doen staat: “Ik wil die tweede plaats”

Geraint Thomas heeft nog altijd uitzicht op een podiumplaats in de Giro d’Italia. De Brit van INEOS Grenadiers staat momenteel derde in het klassement, zo’n twintig seconden na Daniel Felipe Martinez en anderhalve minuut voor Ben O’Connor. De strijd om de ereplaatsen kan dus nog alle kanten uit, denkt Thomas in gesprek met Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Al rekent Thomas niet op etappe 19 om verschillen uit te bouwen. “Waarschijnlijk wordt het status quo voor de renners die nog een rol spelen in het klassement, maar er is nog al veel gebeurd in deze koers wat je niet zou verwachten. We moeten klaar zijn voor alles, maar een sterke ontsnapping zou naar de finish moeten rijden vandaag.”

Hoe ziet Thomas de strijd om de ereplaatsen voort evolueren? “Dani (Felipe Martinez, red.) rijdt goed, maar er is niet veel verschil tussen ons. (Ben, red.) O’Connor en (Antonio, red.) Tiberi zijn ook sterk. Ben had enkele offdays, maar ik ben zeker dat hij nog gaat terugvechten. Ze gaan het allemaal proberen en er zijn nog altijd kleine marges tussen ons.”

Thomas heeft al een uitgebreid palmares, met onder meer de Tour de France. In welke mate ligt hij wakker van een podiumplek? “Ik wil natuurlijk voor het best mogelijke resultaat gaan. De tweede plaats is binnen bereik, dus wil ik dat wel proberen te pakken. Ik voel me ook nog best oké, maar iedereen is moe op dit moment. We bekijken het dag per dag, klim per klim.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.