Gesprekken met Alonso lopen dood, einde voor Euskaltel in zicht
maandag 23 september 2013 om 15:50

Gesprekken met Alonso lopen dood, einde voor Euskaltel in zicht

Euskaltel

foto: Sirotti

Euskaltel-Euskadi zal niet worden overgenomen door Fernando Alonso. De gesprekken tussen de Formule 1-coureur en de ploeg zijn op niets uitgelopen, zo meldt de Spaanse formatie op zijn website.

Lang leek de toekomst voor Euskaltel er rooskleurig uit te zien. Eind augustus was er een principe-akkoord gesloten met Alonso en de autocoureur bracht zelf naar buiten dat er vergevorderde gesprekken waren.

De directie van de Baskische ploeg meldt dat het er alles aan gedaan heeft om de onderhandelingen te laten slagen, maar tot een akkoord kwam het niet. Hierdoor zal de oranje formatie naar alle waarschijnlijkheid volledig verdwijnen uit het wielerpeloton.

Euskaltel wilde dat de doorlopende contracten met de technische staf en de fiets- en kledingsponsoren gerespecteerd zouden worden en dat de basis van de ploeg in het Baskenland zou liggen. Alonso was van plan een nieuwe staf aan te stellen en wilde de ploeg vanuit Asturië aanvoeren. Naar verluidt is Alonso bezig om een geheel nieuwe wielerploeg te creëren, die op een lager niveau van start zal gaan.

Lees ook:
‘Overname Euskaltel door Alonso onzeker’
Alonso gaat voor topploeg in 2015
‘Team Alonso gaat Banco Santander heten, Contador op verlanglijst’
‘Formule 1-coureur koopt licentie Euskaltel en bouwt ploeg om Sanchez’

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.