Giacomo Nizzolo hervat training
Foto: ASO
donderdag 2 maart 2017 om 17:55

Giacomo Nizzolo hervat training

Voor Giacomo Nizzolo verloopt 2017 nog niet zoals gehoopt. De Italiaanse sprinter kampt sinds december met tendinitis, een ontsteking van de kniepees. De renner van Trek-Segafredo reed daarom in 2017 nog geen enkele wedstrijd. Inmiddels heeft de regerend Italiaans kampioen zijn training hervat, maar zijn herstel verloopt moeizaam.

“Ik zit terug op mijn fiets”, zegt hij op de site van zijn ploeg. “Ik fiets weer, maar nog niet veel. Ongeveer 2-2,5 uur per dag. Ik voel nog steeds iets, maar pijn wil ik het niet noemen. De beste manier om terug te keren is op de fiets, door opnieuw spiermassa op te bouwen en de flexibiliteit te verbeteren”, geeft hij aan.

Hij wil zich nog niet wagen aan een datum voor zijn rentree. “Het belangrijkste is dat ik mij weer renner ga voelen. Met twee uur per dag, kan ik niet zeggen dat ik echt aan het trainen ben. Ik weet dan ook niet wanneer ik mijn volgende wedstrijd zal rijden. Ik richt mij ook niet op een datum, maar wil eerst terugkeren op mijn oude niveau.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2017 18:10
Mooi shirtje.
2 maart 2017 18:24
Dan zou milaan san remo te vroeg komen? Lijkt me wel dat die daar kans maakt.
2 maart 2017 18:25
Jip. Hopelijk krijgen we het snel te zien

Om te reageren moet je ingelogd zijn.