Giampaolo Caruso start in derde rit Giro ondanks mogelijke breuk
zaterdag 10 mei 2014 om 22:06

Giampaolo Caruso start in derde rit Giro ondanks mogelijke breuk

Giampaolo Caruso heeft mogelijk een botje in zijn linkerhand gebroken. De 33-jarige Italiaan van Katusha kwam in de bevoorradingszone in de tweede etappe van de Giro ten val, maar wist de etappe wel uit te rijden. Uit onderzoek in Belfast werd een breuk bevestigd noch ontkend, meldt Katusha.

Volgens Katusha is het onmogelijk om met een breuk rond te rijden, maar de Italiaan zal de derde rit met een speciale aangemaakte brace rijden. ”Het probleem is, dat met een perfecte brace het niet mogelijk is om te remmen of te schakelen. We zullen proberen om iets te maken dat mijn hand ondersteund. Ik ben blij dat mijn elleboog nog oké is”, zegt Caruso.

Caruso zal na afloop van de derde rit in Dublin een MRI-scan ondergaan om te kijken of zijn scafoïde echt gebroken is. ”Als ik morgen de rit naar Dublin overleef en als de scan een positieve uitkomst geeft, dan zal ik natuurlijk doorgaan.” Caruso eindigde vandaag in het peloton als 162e. In het algemeen klassement staat de kompaan van Joaquim Rodriguez op een 187e positie, op ruim vijf minuten achterstand van leider Michael Matthews.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.