Giant-Alpecin gelooft in Tourritzege Kittel
foto: ASO
maandag 25 mei 2015 om 15:00

Giant-Alpecin gelooft in Tourritzege Kittel

Ploegleider Rudi Kemna heeft vertrouwen in een Tourstart van Marcel Kittel. De topsprinter van Giant-Alpecin kwakkelt dit seizoen met zijn gezondheid. Afgelopen weekend maakte de Duitser een nieuwe comeback in de World Ports Classic. Volgens Kemna heeft Kittel een ‘bemoedigende stap’ gezet.

Als Kittel over vijf weken in Utrecht aan de start van de Tour de France staat, is dat met doel te gaan voor ritwinst. “Voor minder dan een ritzege gaan we niet”, zegt Kemna in de WielerFlits Podcast. “Je mag ervan uitgaan dat we zeker het doel hebben om een etappe te winnen, dat kan er één zijn en als je er één wint, kan je er meer winnen.”

Het is echter een vraagteken of Kittel in de korte periode tot het Grand Départ op zijn oude niveau kan terugkeren. In de World Ports Classic kwam hij nog zichtbaar tekort in de aanloop naar de sprint. “Ik zie wél dat Marcel makkelijker mee gaat dan in Yorkshire (waar Kittel in de eerste rit na 120 kilometer moest afstappen, red.), maar er moet nog veel gebeuren om de volgende stap te maken. Hij heeft bijvoorbeeld nog niet bergop gereden. Maar als de vraag is: ben je tevreden? Ja, ik ben tevreden!”

“Het plan is nu in ieder geval om op hoogtestage te gaan. Een deel van de ploeg is daar nu al mee bezig, waardoor de stage van Marcel iets korter zal zijn”, zegt Kemna over het plan van aanpak dat de ploegleiding heeft bedacht om Kittel klaar te stomen voor de Tour. De eerstvolgende wedstrijd van de 27-jarige Duitser is Rund um Köln, op 16 juni. Daarna volgen de Ster ZLM Toer en het kampioenschap van Duitsland.

De zeven koersdagen die de wedstrijdvoorbereiding telt, moet uitwijzen of Kittel er klaar voor is. “Marcel is nog geen zekerheid voor de Tour, al is het wel ons plan om met hem te starten. Maar het zou niet goed voor ons zijn en voor Marcel om wanneer je niet goed bent naar de Tour te gaan, dat zou een lijdensweg worden.”

[poll id=”46″]

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2015 22:48
In 7 koersdagen klaarstomen voor de Tour?????? Voor ritwinst???
Wacht... het staat er echt: 7, ja 7 koersdagen...

Sorry maar als men dat bij Astana zegt, dan is het huis hier te klein.
Bestaat niet. Gaat niet mee naar de Tour, men zoekt (hopelijk) een elegante escape en focust alles op John Degenkolb (en Dumoulin) dit jaar
26 mei 2015 02:16
Ik zie het niet gebeuren.

Wat ik wél zie gebeuren is Kristoff vs. Cavendish op de Champs-Élysées. En Kristoff wint. :P
26 mei 2015 08:01
Het lijkt wel alsof de persoon die de kop maakte en de inleiding schreef, de uitspraken niet goed begrijpt.

Kittel wordt alleen meegenomen indien hij kansrijk is voor een ritzege. Ze proberen hem nu klaar te stomen. Of hij mee gaat (en dus op niveau is) wordt later bekeken.

Zo'n kop leidt logischerwijs weer tot opmerkingen over 'geloofwaardig' wielrennen. Zonde.
26 mei 2015 14:15
@coldeportes
Met een goede basisconditie die ook na 6 weken gips niet weg is zie ik hem met gemak klaargestoomd worden zonder de spuiten van vinnie. Naast 7 koersdagen kan ie er nog 30 simuleren, hardheid opdoen kan je ook alleen, soms beter als je 30km bf 6 tegen hebt.
Het zal vooral op het mentale vlak aankomen dan komen de benen vanzelf.
26 mei 2015 15:34
Kruiswijk op reserve!
26 mei 2015 18:24
Dat wordt een linke keuze voor Scorito.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.