Giro 2017: BMC start met Dennis en Van Garderen
Foto: LaPresse/ Gian Mattia D'Alberto
vrijdag 28 april 2017 om 09:18

Giro 2017: BMC start met Dennis en Van Garderen

BMC heeft met een video op Twitter haar selectie voor de Giro bekendgemaakt. De Amerikaanse formatie zal rijden voor Rohan Dennis, die net als Tom Dumoulin voor het eerst voor een klassement gaat rijden, en Tejay van Garderen. De Amerikaan is de kopman, terwijl de Australiër zal kijken hoe ver hij komt.

“De Giro d’Italia is een wedstrijd die ik nog nooit gereden heb. Het is een koers waar ik al lange tijd naar gevraagd heb. Dit jaar gaf de ploeg mij groen licht om het te proberen en het is een goede kans voor mij om het team te leiden in een andere grote ronde. Het parcours past wel bij mij”, oordeelt Van Garderen.

Dennis zal vooral willen ontdekken. “Ik moet nog veel leren en moet ergens beginnen”, zegt hij. “Als je kan leren om de Giro te rijden als klassementsrenner, dan kan je elke grote ronde aan. Het allerbeste scenario voor mijn eerste keer ooit zal zijn als ik met al mijn huid in Milaan aankom, met een top vijf of top tien plek in het algemeen klassement en met een etappezege.”

Met Ben Hermans en Dylan Teuns staan twee Belgen aan het vertrek. Manuel Quinziato, die na dit seizoen stopt, zal voor de laatste keer de Giro rijden.

Selectie BMC voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-au Rohan Dennis
flag-ch Silvan Dillier
flag-us Tejay van Garderen
flag-be Ben Hermans
flag-it Manuel Quinziato
flag-us Joey Rosskopf
flag-it Manuel Senni
flag-be Dylan Teuns
flag-es Francisco Ventoso


[poll id=”492″]

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
28 april 2017 09:20
Degelijk team. Weet niet of Dennis er al klaar voor is. Vermoed dat het uiteindelijk alle ballen op TJ is.
28 april 2017 09:25
Ik denk dat Van Garderen mensen gaat verrassen, wordt toch wel heel erg over het hoofd gezien maar volgens mij is die helemaal niet slecht. Moet ie uiteraard wel een keertje geen pech hebben.

Dennis verwacht ik de eerste anderhalve week erg veel van, maar zie ik daarna bezwijken onder de zwaarte van deze Giro. Zou best eens kunnen rijden zoals Dumoulin vorig jaar, maar dan wat langer meedoen.

Dat Hermans hier start snap ik niet, dacht dat die allemaal probleempjes had en erg uit vorm was?

Teuns voor een paar leuke klasseringen op de heuvelaankomsten, of zou die zich gewoon helemaal wegcijferen voor de kopmannen nadat ie in de Ardennen de vrijheid genoot?
28 april 2017 09:29
allemaal renners van net niet. TJ van Garderen faalt altijd als hij kopman is in grote rondes. Rohan Dennis heeft altijd wel een paar slechte dagen in een ronde van 3 weken. En ik wacht nog steeds op een echte doorbraak van Hermans.
28 april 2017 09:30
leuke opstelling voldoende voor op het vlakke en in de bergen. Met hun dubbele keuze optie van van garderen en dennis ook nog eens relatief veilig en twee goede tijdrijders.
28 april 2017 09:31
Dat zowel Dennis als Van Garderen weten uit te rijden lijkt me onwaarschijnlijk.
28 april 2017 09:31
Eens met LyndaLid, van Garderen wordt weggezet als een soort van vergane glorie, maar ik denk ook dat dat niet terecht is.

Volgens mij is hij ook weer gaan werken met zijn oude trainer, en ik denk dat dat wel zijn vruchten af kan gaan werpen. Probleem is dat hij meestal wel wat tegenkomt natuurlijk.
28 april 2017 09:32
Geen Alessandro de Marchi dus ze nemen het klassement van Dennis wel serieus, geen ruimte voor aanvallend ingestelde renners.
28 april 2017 09:33
Dennis the menace voor (T) Dumoulin
28 april 2017 09:38
Geen Daniel Oss? Dat is toch wel erg jammer.
28 april 2017 09:42
Oss zal wel met van Avermaet meegaan naar Californië.
28 april 2017 09:44
Inderdaad Flyeluis, dat is Hermans toch wel een beetje aan jou verplicht na al je jaren van positieve support.
28 april 2017 09:45
Interessant om te zien hoe Dennis en Dumoulin het gaan doen.
28 april 2017 09:46
Op papier een erg sterk team, maar ik vind Dennis - getuige zijn optreden in Tour of the Alps - niet zo indrukwekkend; daar hoeven de klassementsrenners geen schrik van te hebben. Van Garden zou inderdaad kunnen verrassen, maar dat zegt toch al genoeg? Ik denk dat hij terecht niet als top-5 kandidaat wordt neergezet. Dat hij het wel kán in een grote ronde, weten we.

Senni voor een een mooie etappe. Zou het hem gunnen!
28 april 2017 09:48
Dennis, Thomas en Dumoulin. Drie ploegen met een zelfde type kopman: tijd pakken op de klimmers in de tijdritten (samen 70 km), het verlies beperken in de aankomsten bergop en er vooral niet volledig doorzakken.

Ik ben benieuwd wat dat voor dynamiek oplevert.
28 april 2017 09:58
Ik denk dat Dennis niet voldoende kan klimmen. Is toch nog altijd een baanrenner geweest en daarom is hij ook zo goed op een TT van 10km. En bovendien kent hij altijd wel slechte dagen.
28 april 2017 10:05
Sterk team in de breedte, de vraag is alleen wie hier echt iets neer kan zetten. Geen topsprinter en twee klassementsmannen waar je de nodige vraagtekens bij kunt plaatsen. Ik denk dat de tweede helft van de Giro voor Dennis te zwaar zal zijn. Met Van Garderen kan het alle kanten op, alleen is het de laatste jaren meestal de verkeerde.
28 april 2017 10:13
Waarschijnlijk het type dynamiek waarin de echte klimmers zoals Kruijswijk, Quintana, Pinot, Pozzo en normaal ook Landa lekker grilling gaan springveren op de langere klimmen om de tijdrijders murw te draaien.

Als het klimmers vs tijdrijders wordt dan sowieso hup klimmers
28 april 2017 10:20
Interessante reacties over Tejay hier. Men kent zijn verleden van instorten in de derde week van een ronde, maar ook zijn potentie en zijn dichte uitslage. Eigenlijk weinig pijlen op te trekken wat het deze keer gaat worden. BMC kan zomaar ontzettend verassen maar ook een anonieme ronde rijden.
28 april 2017 10:22
TVG kan natuurlijk altijd verrassen. Maar zie hem nou ook weer niet gelijk hoog eindigen, maar wie weet.
28 april 2017 10:36
Ik vind het toch een redelijk sterk team hoor. Voornamelijk Senni en Hermans kunnen heel goed klimmen, daar gaan Dennis en van Garderen gok ik zeker wat aan hebben.
Verder een aantal sterke mannen voor het vlakke en een aantal mannen die in de heuvels hun steentje bij kunnen dragen.
Als dennis en van Garderen drie weken in topvorm zijn, zou top 5 voor een van de 2 toch haalbaar moeten zijn. Daar zit hem alleen juist het probleem.
28 april 2017 10:43
Van Garderen zag er op de slotklim wel oké uit. Misschien is zijn track record in grote rondes de afgelopen jaren wat mager, maar ik zou Dennis toch niet meteen boven hem plaatsen. Verder benieuwd naar wat Teuns, Senni en Hermans kunnen.
28 april 2017 10:49
De verrassing hier zal Hermans zijn. Dennis is een zekerheidje normaal gesproken en bij TJ moet je het helaas altijd maar afwachten. Komt altijd iets tegen of zakt er vreselijk doorheen - althans sinds de laatste jaren - de Nederlande roots zal dan wel toeval zijn in deze;)
28 april 2017 11:19
Dit team valt mij mee... Toch wel een sterk team... Senni en Hermans kunnen heel lang mee, Dennis en Van Garderen ook... Tot nu toe het beste team dat ik heb gezien.
28 april 2017 11:54
Is Tejay van Garderen toevallig een buitenechtelijk kind van Andy Riihsof hoe moet ik dit zien?
Die gaat er weer ouderwets doorheen zakken.
28 april 2017 12:00
@ Assen; zojuist ook het team van Sky bekend gemaakt ;-)
Verder een degelijk en uitgebalanceerd team voor het klassement. Ik verwacht wel wat van TJVG

Om te reageren moet je ingelogd zijn.