Giro 2018: Movistar start met rittenkapers
foto: Sirotti
vrijdag 27 april 2018 om 13:02

Giro 2018: Movistar start met rittenkapers

Movistar heeft de selectie geopenbaard voor de Giro d’Italia. De Spaanse ploeg kiest voor een “totaal nieuwe aanpak en doelen” voor editie 101 van de drieweekse door Italië. Wat de nieuwe aanpak en doelen zijn, maakt het team niet bekend.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Movistar kiest voor een selectie van jonge renners en Latijns-Amerikaans talenten. Nairo Quintana en Alejandro Valverde ontbreken zoals verwacht in de opstelling.

Selectie flag-es Movistar voor flag-it Giro d’Italia 2018
flag-co Carlos Betancur
flag-ec Richard Carapaz
flag-es Víctor De La Parte
flag-es Rubén Fernández
flag-es Antonio Pedrero
flag-co Dayer Quintana
flag-ar Eduardo Sepúlveda
flag-es Rafa Valls

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
27 april 2018 15:50
Ik vind dit vrij dom. Met het oog op de WT kun je beter in elke ronde met een hele goede renner starten, als je die hebt. En die hebben ze.

Herinneren jullie nog dat TLJ met al hun kopmannen in de Tour startte, en dat dit een fiasco werd? En dan heb je meteen Niet gescoord in de eerste twee rondjes, en wordt scoren in de Vuelta ook lastiger.
27 april 2018 16:21
Blijft nog altijd een heel behoorlijke ploeg. Naast Betancur en Carapaz kan ook de la Parte een goed klassement rijden. in elk geval de kans voor deze heren om zich in de kijker te rijden.
27 april 2018 17:57
Wat een ploeg wordt dat dan in de Tour...

Quintana, Valverde, Landa, Soler, Amador, Bennati, Sütterlin, Erviti?
27 april 2018 18:14
Ik denk dat er best een grote kans is dat Soler de tour rijdt gezien zijn optreden in Parijs Roubaix dit jaar.
27 april 2018 19:13
Sepulveda werd ooit een mooie toekomst toegedicht. Maar die heeft na dat korte autoritje weinig meer laten zien.
Er zitten wat klimtalentjes tussen, maar niet voor de top 10 lijkt me. Het kan goed uitpakken met ritzeges.
27 april 2018 21:19
Ik snap volkomen dat Movistar speculeert op een afwezigheid van Froome in de tour en daar dan zijn volle 1e team op zet.
28 april 2018 14:17
Quintana twee keer tweede in de Tour. Nu de grootste kanshebber al een Giro doet en wellicht een schorsing wacht, vind ik het wel mooi als Movistar echt alles op de Tour gaat gooien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.