Giro 2024: Andrea Piccolo moet opgeven na vervelende val
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 16:33

Giro 2024: Andrea Piccolo moet opgeven na vervelende val

Andrea Piccolo zal Rome niet halen. De renner van EF Education-EasyPost is tijdens de negentiende etappe van de Giro d’Italia afgestapt, nadat hij hard ten val kwam.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Piccolo kwam ten val op iets meer dan dertig kilometer van de streep. De Italiaan zat achterin het peloton, ging onderuit en belandde op zijn buik – met zijn benen in de rijrichting. Gelijk daarna kwam het nieuws van zijn opgave. Het is nog niet duidelijk welke blessures Piccolo heeft overgehouden aan zijn schuiver.

Piccolo zat deze Giro d’Italia tweemaal mee met de vroege vlucht, in rit twee en zestien. Zijn beste uitslag behaalde hij in de door Pelayo Sánchez gewonnen gravelrit naar Rapolano Terme. De 23-jarige renner reed toen in de finale nog weg uit de groep der favorieten en kwam zodoende als derde over de streep.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.