Giro 2024: Ben O’Connor houdt enkel oppervlakkige wonden over aan val
Ben O'Connor wordt weer op weg geholpen na zijn val - foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 08:55

Giro 2024: Ben O’Connor houdt enkel oppervlakkige wonden over aan val

Decathlon AG2R zal niet met veel plezier terugdenken aan de vierde etappe van de Giro d’Italia. Twee renners van de Franse formatie raakten namelijk betrokken bij een valpartij op iets minder dan zeventig kilometer van de streep. Het ging om Damien Touzé en kopman Ben O’Connor.

Het peloton werd in de vierde etappe naar Andora met nog minder dan zeventig kilometer te gaan opgeschrikt door een valpartij van meerdere renners. Onder meer Matteo TrentinBen O’Connor, Damien Touzé en Biniam Girmay (die na een tweede valpartij moest opgeven) gingen in natte en verraderlijke omstandigheden onderuit. De gevallen renners konden hun weg wel vervolgen.

Klassementsman O’Connor kwam in finishplaats Andora gewoon in de buik van het peloton over de streep en liep zo geen verdere averij op. Zijn ploeggenoot Touzé kwam als 164ste binnen, op bijna vier minuten van ritwinnaar Jonathan Milan. De twee renners lieten zich na de finish medisch onderzoeken, maar de schade is te overzien.

O’Connor kwam er vanaf met schaafwonden en een wonde op zijn linkerheup, maar ontsnapt aan breuken of andere ernstige blessures. Touzé heeft dan weer een wonde op zijn rechterheup en een oppervlakkige wonde aan de rechterknie, maar ook bij hem zijn er geen breuken geconstateerd.

Voor Decathlon AG2R is het een flinke opluchting, aangezien de Franse formatie met O’Connor mikt op het eindpodium in de Giro d’Italia. De 28-jarige klimmer staat na vier etappes elfde in het klassement, op 1:26 van rozetruidrager en topfavoriet Tadej Pogacar. In de eerste bergetappe naar Oropa probeerde O’Connor de Sloveen nog te volgen, maar kwam hij vervolgens de man met de hamer tegen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.