Dubbelslag Greg Van Avermaet in Oman
Foto: ASO
donderdag 15 februari 2018 om 11:48

Dubbelslag Greg Van Avermaet in Oman

Greg Van Avermaet heeft in de Tour of Oman de derde etappe op zijn naam geschreven. De 32-jarige Belg van BMC kwam na een rit van 179,5 kilometer bij de Wadi Dayqah Dam solo als eerste over de finish. Hij bleef Rui Costa en Alexey Lutsenko voor. Van Avermaet neemt dankzij deze overwinning de leiderstrui over van Nathan Haas.

Het peloton vertrok aan de derde rit zonder Søren Kragh Andersen. De kopman van Sunweb kwam gisteren twee keer ten val en werd vanwege een hersenschudding door zijn ploeg aan de kant gehouden.

Wippert in de aanval
Al vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van vier man. Met Wouter Wippert had Roompot-Nederlandse Loterij een renner meegestuurd. Hij had onderweg gezelschap van de Fransman Loïc Chetout (Cofidis), de Belg Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) en de Australiër Nick Schultz (Caja Rural-Seguros RGA). De vier reden een maximale voorsprong van 3,5 minuut bij elkaar.

Veelvraat Chetout
Onderweg kwam Chetout twee keer als eerste boven bij de beklimmingen voor de bergprijs. Ook bij de twee tussensprints pakte de Fransman de volle buit. Wippert haakte bij de tweede beklimming van de dag vooraan af.

De etappe kende een klassiek verloop. De vluchters zouden het immers niet tot het einde volhouden. Meurisse en Schultz werden op twintig kilometer voor het einde als laatste vluchters ingerekend door een door Katusha aangevoerd peloton.

Van Avermaet maakt het af
In de slotfase zorgde de beklimming van de Wadi Dayqah Dam ervoor dat het peloton in gereduceerde vorm aan de finale begon. In de strijd om de dagzege was het Van Avermaet die 600 meter voor het einde een demarrage plaatste. Hij wist hierdoor solo als eerste de finish te passeren. Na een eerdere zege in de ploegentijdrit van de Ronde van Valencia boekt hij daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
15 februari 2018 14:13
Dubbelslag voor den Greg in het o-zonnige Oman. Ik sprak hem toevallig eerder deze week en waar hij vorig jaar al veel won, dit jaar wil hij gewoon echt alles winnen. De honger is ten slotte niet te stillen als je zelden eet.
15 februari 2018 14:28
edit wf: niet doen
15 februari 2018 14:49
Odd Eiking is ook prima begonnen. Mooi dat hij veel eigen kansen heeft bij Wanty.
15 februari 2018 15:05
@Djoop
Misschien kan je hem wat babyvoeding geven volgende keer, dat schijnt heel voedzaam te zijn.
15 februari 2018 15:12
Bedankt voor de tip maar daar heeft ie eerder wat gedoe mee gehad. Tegenwoordig eet hij alleen nog maar concurrenten.
15 februari 2018 15:26
En wat te denken van Magnus Cort Nielsen
15 februari 2018 15:44
Voor de eindzege is die klim naar Green Mountain veel te zwaar voor GVA. Bijna 6km aan 10,5%! Een klim van 6à 7% zou voor GVA misschien nog lukken, maar dit is iets voor pure klimgeiten als Lopez en Nibali die liefst 10kilo minder wegen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.