Greipel dankt ploeggenoten na etappezege op Neeltje Jans
Foto: Sirotti
zondag 5 juli 2015 om 17:42

Greipel dankt ploeggenoten na etappezege op Neeltje Jans

André Greipel boekte op Neeltje Jans vandaag zijn zevende etappezege in zijn Tour de France-carrière. De Duitser wist na een erg onstuimige rit Peter Sagan en Fabian Cancellara achter zich te houden. “Grote dank gaat uit naar mijn ploeg”, jubelt de Lotto Soudal-renner na afloop.

“Het was vandaag in de wind zeer zwaar om op het beslissende moment vooraan te zitten”, gaat Greipel verder. “Marcel Sieberg en Tony Gallopin waren super sterk. In de finale was het ook erg nerveus, omdat het op ieder moment weer kon breken in de voorste groep.”

Greipel is zijn ploeg dan ook dankbaar. “Met de tegenwind was het erg zwaar. Ik moet de ploeg bedanken. Ze hebben me goed geholpen en brachten me op het sleutelmoment voorin de koers. Ik ben dan ook erg trots dat we als ploeg hier direct de eerste etappe heb kunnen winnen.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2015 17:45
Terwijl die nu niet veel gewerkt hebben.. Ma kijk Etixx kan hier van leren!!
5 juli 2015 17:54
Velodore

Ben jij de broer van nero?
5 juli 2015 17:56
Lotto heeft wel veel gedaan in de beginfase van de ontsnapping. Nadien scheurt de groep en ziet Lotto dat er 6 BMC'ers, 6 OPQS'ers en een stuk of 5 van Tinkoff mee zijn, dan is het niet aan Lotto om te rijden. OPQS zeer sterk, maar niet beloond voor het geleverde werk. Maar wat een all star team, die pakken 4 of 5 ritzeges. Wel een tactisch zeer slechte sprint van Cavendish. Kelderman en Ten Dam kunnen hun top tien-ambities al in de koelkast schuiven, 5 minuten verliezen is veel, zeer veel. 't Was een prachtige etappe.
5 juli 2015 17:57
@Greenday

Etixx pakt 4 of 5 ritzeges? Cavendish is voorbijgestreefd.. Kwiatkowski en Stybar hebben vandaag teveel gegeven voor de komende dagen een prijs te rijden.. Dus??
5 juli 2015 17:58
Hij mag Etixx en Tinkoff de bloemen opsturen.
5 juli 2015 18:02
Optimaal geprofiteerd van de ontstane situatie en het geblunder van Etixx in de slotfase. Gallopin en Sieberg waren geweldig, dus zijn dankbetuiging is meer dan terecht.

Dit zal voor Greipel een boost zijn. Ben benieuwd hoe Cav en Etixx hier mentaal uit komen (waarschijnlijk nóg sterker..).
5 juli 2015 18:03
Sympathieke kerel.
5 juli 2015 18:04
Sinds wanneer is dit soort standaard gebrabbel wat er na elke etappe uitgebraakt wordt een apart nieuws-item waardig?

De etappe-winnaar van morgen zal ook zijn ploeggenoten gaan bedanken. Dat jullie alvast op de hoogte zijn van het nieuws van morgen. Wel zo makkelijk.
5 juli 2015 18:06
Ik denk niet dat veel renners zo'n etappe hadden verwacht. Voor de kijkers geweldig, maar voor enkele renners een streep door hun doelstellingen.
5 juli 2015 18:06
Behalve wanneer Cancellara wint, want die doet alles alleen... :)
5 juli 2015 18:08
@Velodore: Je kent niks van koers, da's wel duidelijk. Als een ploeg met zes mee is in een groep van nog geen 30 man, hou dan je hart maar vast. Het gaat hier om profs, Kwiatek en Stybar hebben beiden een groot recuperatievermorgen. Cavendish heeft een tactische fout gemaakt, maar is allesbehalve "vooruitgestreefd". En eigenlijk kon je Cav niets verwijten, het ontbrak Etixx gewoon aan een derde man op het einde. Je hebt Cav duidelijk niet bezig gezien op het Brits Kampioenschap. We zullen elkaar na de Tour nog wel eens spreken.
5 juli 2015 18:16
@velodore, Renshaw had te weinig snelheid, dus Cav moest wel aangaan. Bovendien verloor hij slechts een dikke fietslengte op Greipel! Dat zegt genoeg over de vorm van Cav die dus uitstekend is!
5 juli 2015 18:18
Cavendish had het beulswerk van zijn teamgenoten gewoon af moeten maken, al werd hij wel zeer slecht afgezet met zoveel hardrijders rond hem. Greipel goed afgemaakt.
Als we het dan toch over tactisch falen hebben, kan je er ook wel een op het conto van Nico Verhoeven schrijven. I.p.v. in eigen land initiatief te nemen, liggen ze allemaal op apegapen en wordt er weer achter de feiten aangekoerst.
5 juli 2015 18:50
Kijk Etixx heeft een schitterende koers gereden, maar met dit weer en dit koersgedrag weet je dat Cav niet meer fris zit, terwijl een Griepel sterker wordt
Daarnaast heeft Wellens de eerste schifting veroorzaakt net na de fietswissel van Kelderman en daarna Gallopin de grote schifting dus ze hebben ervoor gewerkt

Daarnaast ze kwamen vandaag aan in Nederland.. Dan weet je het wel, een Duitser moest en zou winnen!
5 juli 2015 19:23
robo: dat ze op apegapen lagen en dus geen initiatief namen was omdat er 4 van de ploeg al op achterstand reden voordat alles op zn kant ging. Als ze keihard mee zouden rijden, dan zouden Kelderman, Ten Dam, Kruijswijk en Leezer nog meer achterstand gehad hebben. Dan ben je 3 van de 4 man al meteen kwijt.
5 juli 2015 20:50
@Culnamo....als ze gewoon met zijn allen niet zo ver van achteren hadden gereden, zou dat geen probleem zijn. Ze wisten wat erna Rotterdam zou komen.
Slechte teamprestatie, koersinzicht etc.
6 juli 2015 00:08
Gewoon heel intelligent gekoerst van Lotto Soudal. Waarom oordelen sommige mensen dan deze zege onverdiend is? Lotto heeft zelf de belangrijkste schifting gevoerd (terwijl ze daarmee trouwens wel Henderson verloren, waar ze even goed op hadden kunnen wachten). Gewoon initiatief genomen, daarna namen Tinkoff en Etixx inderdaad over, maar dat lijkt me logisch gezien de numerieke aantallen? Daarnaast reed Lotto louter voor de ritoverwinning, Etixx ook om Dennis af te houden (en ik denk dat ze stiekem toch ook hopen op een klassement met Uran)

Dat Etixx gefaald zou hebben vind ik trouwens ook overdreven. Er is maar één man die in mijn ogen een fout gemaakt heeft, en dat is Renshaw. Cavendish kon daarna niet ander dan alles of niks spelen. Dat sommige mensen hem verwijten dat hij Martin de trui ontneemt is ronduit belachelijk, zeker diegene die blijkbaar denken dat hij dat met opzet doet

Om te reageren moet je ingelogd zijn.