Greipel: “Geen idee waarom de ploeg zo vroeg begon te sprinten”
Foto: Sirotti
zondag 17 juli 2016 om 09:42

Greipel: “Geen idee waarom de ploeg zo vroeg begon te sprinten”

André Greipel eindigde zaterdag als zesde in de veertiende etappe van de Tour de France. Hij was na afloop niet tevreden over zijn sprinttrein. “Het was niet de bedoeling om op 1,2 kilometer van de streep op kop te komen”, aldus Greipel tegenover Het Laatste Nieuws. “Ik heb geen idee waarom de ploeg daar gestart is met de sprintvoorbereiding. Dat was te vroeg, met die tegenwind hadden we langer moeten wachten.”

De Duitser van Lotto Soudal besloot daarom een ander wiel op te zoeken. “Ik heb het wiel van mijn lead-out bewust laten gaan. Anders was ik te vroeg op kop gekomen. Dat wilde ik niet, want dan was het gegaan zoals met Kittel: hij zat ook te vroeg in de wind, iedereen heeft gezien dat je deze sprint zo niet kon winnen.”

Het gewijzigde plan kende echter evenmin succes. “Ik wilde niet zo vroeg komen als Kittel, maar ik wilde ook niet van zo ver komen als ik nu moest doen”, besluit Greipel.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2016 10:08
Dit soort opmerkingen zal wel niet goed zijn voor de sfeer in de ploeg. Maar deze lotto heeft wel al een fantastische zege. Dat moet de druk toch wat wegnemen. Ik gun greipel de zege in Parijs wel.
17 juli 2016 10:17
Dit ben ik van Greipel niet gewend. Een ploeg die zich de blubber rijdt voor zijn kopman zou niet omlaag gehaald moeten worden in de pers. Dit is iets voor de spelersbus.
17 juli 2016 10:23
Wat betreft dit punt heeft hij wel gelijk. Om het naar buiten te moeten brengen is een tweede. Ik hoop dat Greipel ook wel de hand in eigen boezem steekt.
17 juli 2016 10:27
Wij hebben het volledige interview ook niet gezien hè. Als er meerdere vragen zijn en één was er van: 'Wat vond je van het optreden van je sprinttrein?'

Als dan alleen dit wordt neergezet in een artikel, dan geeft het een vertekend beeld. Dat is vaker gebeurd. Geen verwijt aan WF, want zij hebben het interview niet gehouden.
17 juli 2016 10:44
Misschien dat Greipel gewoon moet toegeven dat hij deze tour niet goed genoeg is en vorigjaar geluk had dat er een mindere Cavendish en geen Kittel in de tour waren.
17 juli 2016 10:44
De ploeg heeft hem ook nog niet best weten af te zetten deze tour
17 juli 2016 10:50
@ruben ook als dit het antwoord op die vraag was is het nog steeds tactisch niet zo handig om dit zo te zeggen. Iets als "we dreigden te vroeg op kop te komen en toen koos ik een ander wiel" is dan wellicht handiger dan jezelf buiten de ploeg te plaatsen door op te merken dat ie geen idee heeft waar de ploeg mee bezig is.
17 juli 2016 12:02
sprinters die moeten winnen door altijd maar afgezet te worden zijn toch maar halfzachtes. De trein moet perfect zijn, als de uitslagen dat dan niet zijn krijg je gemopper. Als Greipel dan een verkeerd wiel kiest van iemand die niet ver genoeg opschuift kent-ie er ook niet veel van. Kijk een keer naar hoe Sagan door het veld glijdt, zonder treintje. Die wordt 3de en had wellicht gewoon gewonnen als hij minder manoeuvres nodig had gehad. Ook zoiets Kittel met zn armgebaar. Soms toch maar zeurende mannetjes. Dan heb ik meer respect voor Sagan en Freire die hun weg zelf wel vinden en minder klagen.
17 juli 2016 12:19
Is gewoon gefrustreerd en vooral kwaad op zichzelf. Hij weet goed genoeg dat het aan hemzelf ligt. Geen durf meer (al heel het jaar het geval) waardoor hij nog voor de sprint begint door iedereen wordt gepasseerd. Hij weet trouwens zelf genoeg dat hij het ook zonder treintje moet kunnen want vorig jaar won hij minstens 2 van de 4 sprints door op het wiel te springen van een andere trein.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.