Hartstilstand Goolaerts in Parijs-Roubaix
zondag 8 april 2018 om 14:32

Hartstilstand Goolaerts in Parijs-Roubaix

Michael Goolaerts heeft tijdens Parijs-Roubaix een hartstilstand gekregen. Dat heeft zijn ploeg Vérandas Willems-Crelan bevestigd aan Sporza. De ploeggenoot van Wout van Aert is gereanimeerd en in een helikopter naar het ziekenhuis in Lille vervoerd.

Update 19:00
De organisatie van Parijs-Roubaix laat in een communiqué weten dat zijn toestand levensbedreigend is.

Update 19:30
Sporza sprak met ploegleider Michiel Elijzen, die ter plaatse was. “Het zag er heel ernstig uit, maar de dokters hebben goed werk geleverd. Ze waren hem aan het reanimeren toen ik erbij kwam”, kijkt hij terug. “Hij is dan overgebracht naar een ziekenhuis in Rijsel en daar zijn ze hem nu aan het verzorgen. Of hij al bij bewustzijn is? Niet dat ik weet. Ik hoop dat we snel een geruststellend bericht krijgen.” De ploeg koos ervoor om de renners in de wedstrijd niets te vertellen. “Ze wisten dat Michael hard gevallen was, maar niet dat het zo ernstig was”, vertelt Elijzen. “Wij hebben er uiteraard ook niets over gezegd.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
8 april 2018 20:08
Het trauma is vooralsnog onbekend. Maar foto van dichtbij op de kasseiweg gaf een akelig beeld. Houdt moed.
8 april 2018 20:11
Het probleem is dat zo'n koers zoveel organisatie vergt dat het onmogelijk is om de koers stop te zetten en later opnieuw te rijden. Dat kan bij voetbal bijvoorbeeld veel makkelijker.

Je kan ook zeggen: stop de koers en doe hem gewoon niet overnieuw. Een editie overslaan. Maar naast de commerciële belangen werken er ook zoveel renners en mensen zo naar deze koers toe. Dat kan gewoon niet. Tja, als het een officiële voetbalwedstrijd betreft dan wordt deze later ook gewoon opnieuw gespeeld.
8 april 2018 20:12
Het zal dubbel voelen bij renners en staf om achteraf te horen wat al bekend was, maar ik vind dit een goed optreden van de ploeg. Het is in niemands belang om paniek en chaos te veroorzaken terwijl een koers gaande is.
8 april 2018 20:23
Uit enkele reacties blijkt maar weer eens hoe ver sommigen hier van de koers staan. Het is zo gemakkelijk om vanuit je stoel te oordelen en verwijten te maken aan iedereen die daar gepasseerd is. Hoeveel valpartijen doen zich voor op een dag als vandaag? Hoe lang duurt het voordat met enige zekerheid geconcludeerd kan worden wat er aan de hand is ? Alsof een ploegleider vanuit zijn auto kan zien wat voor letsel een gevallen coureur heeft. Kortom: heb eens wat meer begrip voor de situatie in dergelijke koersen en trek niet te snel conclusies die nergens op slaan. Het voorstel om de koers stil te leggen is even belachelijk als onwerkelijk. Achteraf is het allemaal gemakkelijk oordelen. Neem er genoegen mee dat er professionele artsen in de wedstrijd rijden, die gelukkig erg snel ter plaatse waren. Laten we hopen dat zij een positief resultaat van hun snelle optreden zien, maar laat verwijten aan wiens adres dan ook alsjeblieft achterwege.
8 april 2018 21:27
Prima reactie sooike
8 april 2018 21:46
Slecht nieuws dit. Ik hoop dat het goed komt!
8 april 2018 21:52
Honderd procent met je eens sooike

Om te reageren moet je ingelogd zijn.