Haussler: ”Genoeg potentieel bij IAM Cycling”
woensdag 21 november 2012 om 13:26

Haussler: ”Genoeg potentieel bij IAM Cycling”

heinrich haussler

foto: Sirotti

Heinrich Haussler heeft ontzettend veel zin in zijn nieuwe avontuur bij het nieuwbakken Zwitserse IAM Cycling, zo vertelt hij aan Cyclingnews. De Duitse Australiër durft zelfs al een voorzichtige vergelijking te maken met het Cervélo Test Team waar hij in 2009 zijn definitieve doorbraak beleefde met een ritzege in de Tour en een sterk voorjaar. Haussler hoopt dan ook dat hij zijn carrière bij het ProContinentale team weer van nieuw elan kan voorzien na twee mindere jaren bij Garmin.

”Ik denk niet dat dit een grote stap terug is; ik deed vier jaar geleden immers hetzelfde bij het Cervélo Test Team (na het ter ziele gaan van het Gerolsteiner red.). Misschien beschikt het team niet over grote namen als Sastre en Hushovd destijds bij Cervélo, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een sterk team is. We beschikken over genoeg potentieel en als we goed voor de dag komen kunnen we startbewijzen voor World Tour-koersen binnenhalen”, aldus de gedreven coureur. Met aanwinsten als Lövkvist, Tschopp en Larsson spreekt Haussler nochtans geen onhaalbare verwachtingen uit.

De inmiddels 28-jarige renner blikt tot slot nog even terug op de afgelopen twee seizoenen waarin hij actief was in de World Tour namens Garmin. ”Er waren tijden dat ik de vorm had maar geen resultaten behaalde. Misschien had dit met vertrouwen te maken maar soms is een of twee keer winnen voldoende om de juiste flow terug te krijgen”, analyseert Haussler zijn matige uitslagen. Zijn laatste zegegebaar dateert alweer van oktober 2011 toen hij de tweede rit in de Ronde van Peking won. In de GP Plouay van eind september was hij er nog dichtbij, maar moest hij genoegen nemen met een derde stek achter Boasson Hagen en Rui Costa.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.