Heinrich Haussler: Géén keizerlijke sprint in Sanremo
vrijdag 15 maart 2013 om 20:10

Heinrich Haussler: Géén keizerlijke sprint in Sanremo

Haussler

foto: Sirotti

Voor Heinrich Haussler wordt het komende zondag een warm weerzien met Milaan-Sanremo. Alweer vier jaar geleden leek de Duitse Australiër op weg naar de grootste zege in zijn carrière, maar werd hij in extremis nog geremonteerd door de pijlsnelle Cavendish. Hoewel Haussler nadien niet meer aan de start van ‘La Primavera’ verscheen, is hij komende zondag de onbedreigde kopman van de Zwitserse formatie IAM Cycling. Dit vertelt hij in gesprek met Cyclingnews.

Na enkele magere seizoenen barst Haussler van de ambitie om weer een hoofdrol voor zich op te eisen. ”Ik kom hier om te winnen, dat moge duidelijk zijn”, stelt hij onomwonden. ”Wellicht klinkt dit wat brutaal en misplaatst, maar ik heb dit seizoen nog niet echt de kans gehad om te laten zien hoe sterk ik al ben.”

”In Parijs-Nice merkte ik hoezeer mijn klimcapaciteiten zijn verbeterd”, vervolgt de 29-jarige coureur. ”Toch zullen vooral de zware weersomstandigheden mij komende zondag in de kaart spelen.” Een keizerlijke sprint hoeft men volgens Haussler dan ook niet te verwachten. ”Slechts een select groepje zal meespelen voor de overwinning.”

”Uiteraard zal iedereen naar Sagan kijken”, zo weet ook Haussler. ”Deze omstandigheden zijn echter ook ideaal voor mannen als Goss en Hushovd. Wat mij betreft mag het spektakel op een van de laatste klimmetjes al losbarsten. Nu mijn klimcapaciteiten zijn verbeterd is dit de perfecte manier om van de rassprinters af te komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.