Herstelde De Marchi kan binnenkort weer voluit trainen

woensdag 6 november 2019 om 14:38
Herstelde De Marchi kan binnenkort weer voluit trainen

foto: Cor Vos

Alessandro De Marchi is klaar om toe te werken naar zijn rentree in het peloton, nadat hij vier maanden geleden zwaar ten val kwam in de Tour de France. Daarbij liep hij een longkneuzing en breuken aan sleutelbeen en rib op. Een lange en moeizaam herstelproces volgde, maar nu het einde in zicht is wil de Italiaan beter en sterker terugkeren.

In de negende Touretappe ging het mis voor rasaanvaller De Marchi. Met nog 160 kilometer te rijden ging de Italiaan van CCC onderuit en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Een dag eerder was hij nog mee in de aanval op weg naar Saint-Étienne. “We wisten meteen dat de crash ernstig was en beseften dat het een lang herstelproces zou worden. In het begin dachten we echter dat het voorspoediger zou verlopen, dan het daadwerkelijk deed”, blikt hij terug.

Na enkele weken werd duidelijk dat de plaat bij zijn gebroken sleutelbeen problemen zou opleveren bij het fietsen. Omdat de renner en zijn ploeg geen enkel risico wilden nemen, werd al snel de focus verlegd naar 2020. Eind vorige maand ging De Marchi opnieuw onder het mes om de plaat te laten verwijderen en intussen heeft hij rustig de training hervat. “Nu zou ik in staat moeten zijn om terug te werken naar de normale trainingsbelasting.”

Moeilijkste moment
“Je zou kunnen zeggen dat dit het moeilijkste moment van mijn carrière is geweest. Wat ik ervan heb geleerd is dat dit een deel is van ons werk en iets dat we helaas niet kunnen vermijden. Misschien heb ik tot op heden geluk gehad, maar deze crash zal ik niet snel vergeten. Hoe ouder je wordt, des te meer kracht kun je vinden om zoiets te overwinnen en ik denk dat ik de ernst ervan begrijp. Als je jonger bent, neem je misschien meer risico’s.”

“Maar ik hoop terug te keren naar mijn niveau op de dag voor de valpartij, en misschien zelfs beter en sterker. Ik ben benieuwd hoe ik reageer als ik weer ga koersen, ik ben daarover toch een beetje angstig. Het zal een paar maanden duren om terug te zijn op mijn wedstrijdconditie. Ik ben echt gefocust om in goede vorm aan het seizoen te beginnen en kijk dan vooruit naar mijn doelen, de klassiekers en dan wellicht de Tour en Tokio”, zegt De Marchi tot slot.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.