Herstelde Porte maakt comeback in Japan Cup
Foto: Sirotti
dinsdag 17 oktober 2017 om 10:33

Herstelde Porte maakt comeback in Japan Cup

Richie Porte zal aankomende zondag zijn comeback maken na zijn horrorcrash in de voorbije Tour de France. De 32-jarige Australiër is een van vijf geselecteerden voor de Japan Cup Cycle Road Race, een eendaagse wedstrijd over geaccidenteerd terrein. Dit maakte de Amerikaanse ploeg bekend op zijn website.

De kopman van BMC kwam in de negende etappe naar Chambéry zwaar ten val in de afdaling van de Mont du Chat. De winnaar van de Tour Down Under en de Ronde van Romandië brak daarbij zijn sleutelbeen en bekken. Een ruim drie maanden durende revalidatie was het gevolg. Porte sprak een dag na zijn zware val echter al de hoop uit in 2017 nog zijn comeback te kunnen maken. Deze hoop blijkt nu gegrond.

De Tasmaniër kijkt er dan ook uit naar uit om het wielerjaar op de fiets te kunnen afsluiten. “Ik ben gewoon erg blij dat ik dit seizoen nog eens kan koersen, voordat de blik wordt gericht op 2018. Ik ga er zonder verwachtingen in.” Porte zal zondag het gezelschap krijgen van de afscheidnemende Martin Elmiger, Danilo Wyss, Michael Schär en Bram Welten. De 20-jarige Nederlander – sinds dit seizoen rijdend voor de opleidingsploeg van BMC – werkt sinds augustus zijn wedstrijden af als stagiair bij de WorldTour-afdeling. Hij zal de komende twee seizoenen echter actief zijn voor het Franse Fortuneo-Oscaro.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
17 oktober 2017 11:59
Dit is wel een beetje mijn hoop om Froome van zijn 5e af te houden, GO RICHIE!!
17 oktober 2017 12:13
Absoluut niet mijn hoop om Froome van zijn 5de af te houden, wel om de Tour interessanter te maken.
17 oktober 2017 14:13
@leegloper
Wie gaat het dan doen? Of hoop je dat froome em pakt? Denk dat Porte dit voorjaar heeft bewezen dat hij Froome kan uitdagen, iets wat ik niemand anders heb zien doen
17 oktober 2017 15:30
Superman, Dumoulin, Nibali, Quintana, Landa... Er zijn best wel wat kandidaten. De beperkte itt km's spreekt nagenoeg iedereen uit dit rijtje wel aan (tov Froome en muv Dumoulin).
17 oktober 2017 15:59
Kom op: elke Tour is een Dumoulin-tour vanaf dit jaar. Je zult gewoon het geel moeten pakken voor de bergen, en dat kan best met die ploegentijdrit, de explosieve Mur de Bretagne en die zware kasseienrit. Je gaat me niet vertellen dat Froome zo'n eerste week beter beheerst. Misschien wel beter verteert ...
17 oktober 2017 17:39
En nu hopelijk geen zware tegenslag meer voor hem.
17 oktober 2017 19:24
Aaah Richie .. Het roepen is weer begonnen, en inderdaad hij heeft laten zien een tegenstrever van Froome te kunnen zijn, maar om eerlijk te zijn ben ik het (ver)wachten zat.
17 oktober 2017 22:37
Nog nooit (!) podium gereden in een Grote...nuff said...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.