Hitec Products, Zeeuws-Vlaams Wielerweekend, Remco Evenepoel
zondag 5 augustus 2018 om 20:00

Hitec Products, Zeeuws-Vlaams Wielerweekend, Remco Evenepoel

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen we het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de toekomst van Hitec Products,  Zeeuws-Vlaams Wielerweekend en Remco Evenepoel.

Hitec Products ook in 2019 actief

Hitec Products zal ook volgend seizoen deel uitmaken van het vrouwenpeloton. Dat meldt team manager Karl Lima op Twitter. De Noorse formatie luidde in mei nog de noodklok vanwege financiële problemen.


Zeeuws-Vlaams Wielerweekend werkt aan doorstart

Afgelopen woensdag kondigde de KNWU aan dat het Zeeuws-Vlaams Wielerweekend terugkeert op de kalender om deel uit te maken van de U23 Road Series. Omroep Zeeland meldt dat het echter gaat om
een andere wedstrijd door een andere organisatie. “Onze wedstrijd gaat Internationaal Beloften Weekend heten, eventueel met een sponsornaam ervoor”, meldt organisator Edwald Martijn. Het Zeeuws-Vlaams wielerweekend, dat tussen 1988 en 2007 georganiseerd werd, werkt ook aan een doorstart. Het wil deel uit gaan maken van de Topcompetitie en wil terugkeren op de oude datum in het tweede weekend van juni. Het is al bijna rond met een nieuwe hoofdsponsor, die zich drie jaar aan de koers wil verbinden,


Remco Evenepoel gaat verder met waar hij gebleven was

De 18-jarige Remco Evenepoel nam na zijn twee Europese titels halverwege juli een korte pauze van drie weken voordat hij dit weekend in Aubel-Thimister-Stavelot zijn rentree in koers maakte. In deze Belgische UCI 2.1-wedstrijd ging de talentvolle Belg verder met waar hij was gebleven: winnen. Na tweede plaatsen in de eerste en in de tweede etappe won Evenepoel vandaag met anderhalve minuut voorsprong de slotetappe. Tevens won hij alle nevenklassementen.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2018 09:40
Kunnen ze die jongen niet even tegen zichzelf beschermen? Als junior al uitspraken doen over je eerste grote ronde en de tour.. Voetjes op de grond.
Dit zijn uitspraken die in zijn gezicht kunnen ontploffen.
En ja, het is de media die hem die vragen stelt, maar wat men bij debuterende voetbaltalenten vaker doet is hen een aantal maanden af te schermen van de media.

Bij Evenepoel heb ik op dit moment de indruk dat er volgend jaar al een cameraploeg mee gaat volgen om een docu te draaien over de volgende Belgische Tourwinnaar.
9 augustus 2018 20:05
Of Evenepoel ooit een grote ronde zal winnen is natuurlijk afwachten. Maar wel geweldig dat er eens een Belgisch renner durft te zeggen enkel grote rondes interesseren me. Moet pijnlijk zijn voor de voorzitter van de KBWB Tom Van Damme aka de voorzitter die enkel intresse toont in klassieke renners.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.